ep archivo   criptomoneda bitcoin
ESET - Archivo

Les criptomonedes intenten començar amb bon peu la setmana. El bitcoin (BTC) modera les pujades experimentades aquesta matinada, que l'han portat a fregar els 65.000 dòlars, i se situa per sobre dels 63.500 dòlars. L'ethereum (ETH) segueix la seva estela i cotitza als 2.700 dòlars.

  • 60.497,32$
  • 4,19%

A les altcoins, el panorama és similar. Nombroses criptomonedes realitzen moviments moderats en les darreres 24 hores, amb tron ​​(TRX) destacant-ne per bé, amb alces de més del 3%. Solana (SOL) puja amb moderació, mentre que altres actius digitals com XRP, dogecoin (DOGE) o cardano (ADA), entre d'altres, recullen pèrdues al voltant de l'1%.

No obstant, cap criptomoneda cau tant com toncoin (TON), que es va enfonsar diumenge a última hora després que es conegués la detenció a França de Pavel Durov, fundador i conseller delegat de Telegram. Cal assenyalar que el germà de Durov, Nikolai, va ser el creador d'aquesta cadena de blocs construïda sobre la cadena de blocs Ethereum i que Telegram va anar a càrrec del seu desenvolupament a les etapes inicials de la seva vida. Segons mitjans francesos, Durov podria haver estat detingut per presumptes delictes relacionats amb la seva aplicació de missatgeria, incloent-hi frau fiscal, tràfic de drogues, ciberassetjament, crim organitzat o promoció del terrorisme.

Si bé aquesta notícia sembla estar pesant una mica en les cotitzacions dels actius digitals, la veritat és que els últims esdeveniments semblen ser força positius per a les criptomonedes. En primer lloc, les últimes declaracions de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), semblen indicar que el banc central nord-americà començarà a retallar els tipus d'interès a les properes setmanes. Cal recordar que les criptomonedes, com gairebé tots els actius de risc, se'n beneficien més d'unes taxes d'interès baixes que de les altes, que solen llastar-ne la cotització.

"Ha arribat el moment d'ajustar la política. La direcció que cal seguir és clara, i el moment i el ritme de les retallades de taxes dependran de les dades que s'obtinguin, l'evolució de les perspectives i l'equilibri de riscos", ha destacat el banquer en la seva intervenció al conclave de Jackson Hole. Per al mercat, ara la qüestió és saber si la reducció prevista al setembre serà de 25 o de 50 punts bàsics, encara que les darreres dades de l'eina FedWatch de CME apunten cap a aquesta primera possibilitat.

D'altra banda, alguns analistes assenyalen que la retirada del candidat independent Robert F. Kennedy Jr a les eleccions presidencials dels Estats Units i el seu suport explícit a Donald Trump pot ser positiu per a les criptomonedes. Aquest advocat ambientalista i activista antivacunes va fer de les criptomonedes una de les banderes del seu programa electoral, sent el primer candidat a acceptar donacions en bitcoin per a la seva campanya electoral, i es creu que el repartiment dels potencials votants de l'RFK Jr podria beneficiar més a Trump que a la candidata demòcrata Kamala Harris.

En aquest sentit, Trump també s'ha mostrat com un candidat molt més favorable per a la indústria de les criptomonedes als Estats Units, i ha arribat a proposar la creació d'una reserva estratègica de bitcoin o l'acomiadament de Gary Gensler, president de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), que ha posat els actius digitals a la llista de prioritats del regulador nord-americà. Amb tot, les enquestes i les opinions dels analistes indiquen que, malgrat els darrers esdeveniments, la irrupció de Harris a la campanya presidencial ha estat tan forta que és difícil pronosticar-ne un guanyador clar.

contador