des pieces de bitcoin 20230829105630

El mercat de les criptomonedes resisteix en plena crisi dels bons. El bitcoin (BTC) està aconseguint mantenir-se per sobre dels 27.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) sí que ha mostrat una mica de debilitat i cau mirant cap als 1.600 dòlars.

La moderació del ral·li dels bons ha sentat bé a la criptomoneda reina. Durant les últimes jornades, les rendibilitats dels bons s'han disparat, amb el bo nord-americà a 10 i 30 anys arribant a màxims del 2007, i han fet efecte en la gana pel risc del mercat. La renda variable se n'ha ressentit, però més ho han fet els criptoactius, valors molt més volàtils que també han estat considerats com un indicador avançat de la renda variable.

Tot i això, el feble informe d'ocupació ADP va donar un respir al mercat. La consultora privada estima que els EUA van crear 89.000 llocs de treball a l'últim mes, gairebé la meitat del que esperava el consens, cosa que ha donat un respir a un mercat molt pressionat pels bons. Si els EUA confirmen una mala dada d'ocupació aquest divendres podria ser suficient per destensar encara més la situació, ja que les últimes pujades de la rendibilitat dels bons es deuen en bona mesura a la previsió de tipus d'interès més alts durant més temps per part dels bancs centrals.

"L'augment abrupte dels rendiments dels bons, el cop a les accions... sembla un punt d'inflexió per als mercats a mesura que les taxes comencen a imposar una nova narrativa que ha estat promoguda durant molt de temps pels bancs centrals", explica Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com.

Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, creu que "toca reaccionar als moviments de preus així que els vegem". "Si bé és cert que el volum continua sent molt baix (mitjana de 4.000 milions de dòlars), veure preus per sobre dels 28.000 dòlars ens podria portar a posar a prova els 31.000. Però cal esperar aquesta confirmació i no avançar-se als esdeveniments. Si això no es produeix, el suport el tenim als 26.000 dòlars primer i a la zona crítica dels 25.000 dòlars”, sentencia.

En aquest context, la majoria de criptos s'han comportat correctament, però crida l'atenció el pobre rendiment de l'ETH durant les darreres jornades. Els analistes s'havien mostrat molt alcistes amb les perspectives a curt termini de l'altcoin més gran del mercat, especialment després que aquesta setmana hagin sortit al mercat diversos fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de futurs d'ETH. Tot i això, el baix volum de negociació dels seus títols no li ha brindat el suport necessari al preu d'ETH.

"L'ethereum podria començar a atraure més interès una vegada que el preu es tanqui per sobre del nivell de 1.810 dòlars. L'ecosistema de cadena de blocs més diversificat d'Ethereum encara ha de desencadenar un canvi de joc per a l'argument d'ús de les criptomonedes, però es manté l'optimisme que alguns dels seus productes i ofertes impulsen la major part de l'interès", explica Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA.

Així mateix, avui continua el judici contra Sam Bankman-Fried, exconseller delegat i cofundador del fallit 'exchange' FTX. El Departament de Justícia ha assenyalat que els càrrecs penals presentats contra SBF tenen validesa jurídica malgrat l'absència de regulació específica per a les criptomonedes als Estats Units. També al pla legal, ripple s'ha tornat a anotar una altra victòria judicial davant la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), la qual ha demanat que es desestimi l'apel·lació de Coinbase a la demanda presentada pel regulador.

A la resta del mercat, signe mixt. Destaquen les caigudes de prop del 3% en toncoin (TON).

contador