Després del rebot, arriba la correcció. El bitcoin retrocedeix aquest dimarts fins 37.000 dòlars, després d'un ral·li de curt termini en què la reina de les moneda digital ha volat fins als 40.000 dòlars, en un moviment alcista des del suport de 30.000 dòlars que va fer fallida breument fa una mica més d'una setmana. Tècnicament l'aspecte és bo i apunta més alces, però algunes notícies negatives s'osquen l'ànim dels inversors.
- 93.914,18$
- 1,92%
"Els alcistes van prendre el control la setmana passada, trencant el nivell de resistència clau dels 36.500 dòlars i fins i tot arribant als 40.000 dòlars", assenyala Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. "El moviment dels preus ha confirmat un patró de doble fons, que històricament indica una possible pujada fins als 44.000 dòlars", prossegueix, i afegeix: "Els inversors han de tenir en compte que el proper nivell de resistència probablement se situï entre els 41.000 i els 42.000 dòlars".
A la banda fonamental, Amazon ha impulsat els preus, després de pujar al carro de companyies que recentment han expressat el seu interès en acceptar monedes digitals per als seus productes i serveis. No obstant això, el gegant del comerç electrònic va negar dilluns tals informacions publicades al diari City A.M. de Londres. Amb tot, la companyia sí que està buscant un especialista per treballar en l'exploració de l'espai de cadena de blocs i l'empresa té previst llançar la seva pròpia moneda digital el 2022.
De la mateixa manera, Tesla ha declarat de forma inequívoca que està disposada a acceptar bitcoins per als seus productes una vegada que la indústria faci la transició a l'ús d'energies renovables i manté un balanç de 1.300 milions de dòlars en el bitcoin, segons els resultats trimestrals de la companyia. "Els operadors haurien de veure aquestes actualitzacions com els primers signes de la disrupció positiva que les criptodivises podrien desencadenar durant els propers dos anys", subratlla Aslam.
TETHER, A L'ULL DE L'HURACÀ
També ha transcendit una investigació de diversos fiscals dels Estats Units que tracta d'esbrinar si els executius que estan darrere del tether van cometre frau bancari durant les primeres etapes de la moneda digital, segons avança Bloomberg. Les indagacions tenen com a objectiu dirimir si es va ocultar informació als bancs sobre la vinculació de certes transaccions amb la moneda digital.
Aquest no ha estat l'única topada amb els reguladors. Al febrer, Bitfinex i diverses filials de tether van acordar pagar 18,5 milions de dòlars per resoldre les reclamacions de la fiscal general de Nova York, Letitia James, en què es parlava que aquestes empreses ocultaven pèrdues i mentien dient que cada token estava recolzat per un dòlar nord-americà. Aquestes companyies no tenien accés a bancs on tenir un repositori dinerari, però mai van arribar a admetre ni negar les acusacions, tot i el pagament de la sanció.
Inversors, experts i reguladors estan molt pendents de l'evolució d'aquesta criptodivisa estable, vinculada al dòlar, ja que l'ús de col·lateral de dòlars i paper moneda la converteixen en sistèmica i en un potencial cigne negre per a les criptos i els mercats. El tether és actualment la tercera 'cripto' per capitalització del mercat.