bitcoin cryptomonnaies 20240717164121

El bitcoin s'aferma al nivell dels 60.000 dòlars després de les creixents expectatives de retallada dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed) al setembre. La criptomoneda registra aquest dijous pujades que ronden el 2,5%.

Aquest dimecres, el banc central nord-americà publicava les actes de la reunió de juliol. Els responsables polítics obren la porta a una "possible" retallada de tipus d'interès en el proper conclave monetari del setembre, tal com descompten els mercats des de fa mesos, encara que matisen que tot dependrà de les dades que es coneguin fins a la data.

A més, ara, els mercats financers centren la seva atenció aquesta setmana a l'estat de Wyoming (EUA), on entre dijous i dissabte se celebra el simposi de Jackson Hole, la reunió anual dels banquers centrals mundials. Aquest divendres, precisament, hi intervé el president de la Fed, Jerome Powell.

Amb aquest panorama, el bitcoin es manté estable als 60.000 dòlars, entre un cert entusiasme al mercat, ja que uns tipus d'interès més baixos suposen un entorn positiu per a actius com les criptomonedes.

El bitcoin "és molt sensible als factors macro globals i, en termes de política dels Estats Units, el canvi de les probabilitats d'apostes ha portat a la volatilitat dels preus". Així ho exposen els experts de Julius Baer. Per a ells, la criptomoneda més gran del món, com a actiu de risc, "estaria bé amb un dòlar més feble i una liquiditat en augment".

Creuen que "els mateixos efectes s'aplicarien a l'ethereum, en què un canvi en els diferencials de crèdit podria fer que els inversors tornin a posar l'ull sobre l'en altre temps pròsper ecosistema de finances descentralitzades (DeFi)". Amb vista al futur, "les trajectòries a curt termini es veuran afectades per les actes del Comitè de Mercat Obert de la Reserva Federal i la reunió de Jackson Hole", diuen.

De la resta del mercat de les criptomonedes, l'ethereum avança més d'un 1,5%, la solana i l'XPR pugen al voltant d'un 0,3%, el cardano es dispara prop d'un 5% i la shiba, un 4%.

contador