bitcoin8345

Les criptomonedes es relaxen després de les darreres pujades. El bitcoin (BTC) retrocedeix fins als 34.100 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix una mica més d'un 3% les últimes 24 hores i se situa just per sota dels 1.800 dòlars.

Durant els últims dies, la criptomoneda reina va superar els 35.000 dòlars impulsada pel creixent optimisme al voltant de l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat proposats per BlackRock i una altra desena de companyies. Això va provocar que la criptomoneda reina no només marqués nous màxims anuals, sinó que en reforcés el domini (capitalització sobre la resta del mercat) fins al 54%, màxims dels últims 30 mesos, i portés el sentiment inversor fins a nivells no vistos des que marqués màxims històrics als 69.000 dòlars el novembre del 2021.

Com diem i reflecteixen les dades, el sentiment que envolta el mercat no pot ser més positiu. Nombrosos experts pronostiquen que l'aprovació d'aquests productes d'inversió provocarà una onada d'interès institucional a les criptomonedes en conjunt i les últimes pujades no són més que una bestreta del que ve, per exemple, Matrixport ha reiterat que veu el BTC als 125.000 dòlars per a finals del 2024 i Jamie Coutts, analista de Bloomberg, ressalta que aquest moviment recorda el que va iniciar el darrer mercat alcista.

Alhora, altres analistes de mercat destaquen que la moderació del ral·li no és més que una consolidació del preu als actuals nivells abans de tornar a disparar-se fins als 40.000 dòlars (o més) durant les properes setmanes.

Tot i això, no tothom és igual de positiu. Altres estrategs creuen que les recents pujades son, si més no, "exagerades" ja que els fonaments del mercat no es corresponen amb la important millora dels preus en la majoria de grans criptovalors. Samer Hasn, analista de mercats d'XS.com, apunta que la calma està tornant al mercat perquè els inversors estan "adonant-se" que el llançament no només "no és imminent", sinó que estan posant el focus "sobre la qüestió principal que obstaculitza el creixement del sector: la regulació".

Segons aquest expert, les baralles legals entre la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) i diverses empreses del sector com Binance, Coinbase o Ripple Labs serà molt més llarga del que el consens estima. De fet, diversos experts legals en l'espai de les criptomonedes pronostiquen que aquests conflictes tendiran a escalar abans d'arribar a un acord per resoldre els diferents casos. Paral·lelament, el president del regulador, Gary Gensler, ha tornat a criticar els actius digitals, subratllant que són "contractes d'inversió", malgrat la derrota parcial al 'cas Ripple', i que la manca de regulació dels mercats financers va provocar nombrosos casos de frau, fallida i blanqueig de capitals al seu dia.

"Crec que allò que diguin i facin els actors, els responsables i els informats sobre l'evolució judicial i legislativa hauria de rebre tota l'atenció dels inversors, en lloc d'esperar el llançament immediat d'ETF o la propera reducció a la meitat ('halving ') de BTC i altres coses", destaca Hasn, alhora que ha indicat que "la manca de resolució de les disputes judicials i de clarificació de les característiques de l'entorn legislatiu que envolta el mercat de les criptomonedes obstaculitzarà el creixement sostenible i l'adopció generalitzada d'aquesta tecnologia".

"El llançament de fons de BTC al comptat pot impulsar la demanda de bitcoin, i la reducció a la meitat reduirà el creixement de la seva oferta. Sí, això és cert. No obstant això, això no significa de cap manera que anem a veure nivells imaginaris com s'està parlant. Recordem el que passa al mercat borsari, on l'empresa pot recomprar accions per sostenir el preu, i un percentatge substancial de les accions en circulació pot ser adquirit per gestors d'actius per incloure-les a ETF, però això no significa que el preu de l'acció pujarà fins a l'infinit. Més aviat pot passar exactament el contrari, per moltes raons. Els fonaments, l'estructura i un entorn normatiu clar determinaran el futur d'aquest mercat i cap a on es dirigirà", conclou aquest expert.

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, subratlla que s'ha confirmat una figura de canvi de tendència després de recolzar-se a la mitjana de 200 sessions. "A curt termini està a punt de cobrir el buit baixista que va deixar als 36.065 dòlars. Quan anul·li aquest buit, sembla probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 40.000 dòlars. El primer nivell de suport es troba als 32.000 dòlars. No seria estrany que busqués suport en aquests preus abans de continuar amb la seva escalada alcista", apunta.

A la resta del mercat, moderació del ral·li a la majoria d'altcoins. Destaquen les alces de gairebé el 3% a la solana (SOL).

contador