cohete bitcoin
© Alberto Sánchez

La immensa volatilitat a la qual ens té acostumats el bitcoin ha caigut del costat dels alcistes, que estan impulsant el preu del criptoactiu per sobre de la resistència a l'àrea dels 40.000-42.000 dòlars. El màxim d'aquest dilluns ja s'acosta als 43.000 dòlars, canvi no vist des de començaments de gener, fet que es tradueix en tres dies de ral·li per a la més operada de les monedes digitals i totes les mirades es dirigeixen cap als 45.000 dòlars com la meta següent.

  • 65.796,78$
  • -0,43%

Les últimes 24 hores, l'actiu digital acumula pujades de gairebé el 3%, igual que l'ether –unitat de la xarxa ethereum–, que busca els 3.100 dòlars, després d'encadenar també tres sessions alcistes. La primera i segona monedes criptogràfiques del mercat deixen guanys durant els últims set dies del 15% i el 23%, respectivament, mentre que a la resta d'altcoins les pujades són del 4% de mitjana, a excepció del ripple, que avança un 10%, o del dogecoin, que ho fa gairebé un 7%.

La carrera de les monedes criptogràfiques es va iniciar divendres, quan el bitcoin va aconseguir depassar l'àrea dels 40.000 dòlars, nivell de preus que havia estat un suport de gran importància durant tota la fase alcista anterior i ara havia esdevingut una zona de control . Tot i això, segons les dades recopilades per CoinDesk, el volum de negociació de bitcoin a les principals borses centralitzades durant el cap de setmana es va reduir significativament respecte a divendres, però ha estat en línia amb la majoria dels dies de la setmana quan es va reduir, ja que els principals mercats de criptomonedes d'Àsia estaven tancats per les vacances de l'Any Nou Lunar.

D'altra banda, la moneda digital s'ha mantingut per sobre dels 37.000 dòlars durant el cap de setmana, fet que assenyala una fase de recuperació. Tot i així, és poc probable que el preu pugi de forma significativa, si es confirmen els senyals d'impuls negatiu al gràfic mensual. I aquest dilluns, ha superat la mitjana mòbil de 50 dies per primera vegada en més de dos mesos.

L'impuls alcista està millorant després que els indicadors tècnics assolissin els nivells més alts de sobrevenda des del març del 2020. Els compradors necessitaran que el moviment decisiu per sobre dels 40.000 dòlars s'acabi de confirmar per revertir la tendència baixista del preu des del màxim de novembre al voltant dels 69.000 dòlars. Durant els darrers mesos, els breus repunts s'han vist limitats per sota dels nivells de resistència, cosa que significa que els venedors n'han tingut el control.

A curt termini, però, el bitcoin podria veure una alça addicional, especialment perquè l'índex de força relativa (RSI) no està sobrecomprat al gràfic diari. El següent nivell de resistència se situa al voltant dels 45.000 dòlars, cosa que podria frenar l'actual repunt. Per sobre, altres experts suggereixen que les compres tenen el potencial d'impulsar el preu fins a la zona de 46.000-47.000 dòlars.

FORT CORRELACIÓ AMB LES TECNOLÒGIQUES DE WALL STREET

La tendència alcista de curt termini a la reina de les criptos es va iniciar divendres després de l'informe d'ocupació dels Estats Units, que va ser millor del que s'esperava, i gràcies als bons resultats d'Amazon. La criptomoneda ha estat correlacionada amb els actius de risc durant els darrers mesos, ja que és percebuda així pels gestors d'actius tradicionals.

Anteriorment, els preus de les criptomonedes estaven sota pressió a causa del creixement, i els actius de risc estaven sota foc a causa de la previsió de pujades dels tipus d'interès dels bancs centrals. A més, l'informe de resultats de Facebook va fer efecte en l'ànim dels inversors. Tot i això, "els operadors de criptomonedes es van tornar optimistes després de l'informe de guanys d'Amazon, que va ser millor del que s'esperava, igual que Google, Apple i Microsoft. Els guanys positius d'aquestes empreses van ajudar a revifar la gana de risc dels inversors i van contribuir a impulsar els preus de les criptodivises", conclou Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade.

Noticias relacionadas

contador