illustration montre les crypto monnaies bitcoin ethereum et dogecoin

Noves caigudes al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix al voltant d'un 1% i cau per sota dels 30.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) retalla mig punt més i en aquests moments intenta mantenir els 1.900 dòlars.

L'impuls rebut després de la victòria parcial de Ripple sobre la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) s'ha esfumat, segons els analistes. Aquest dilluns, la criptomoneda reina va marcar un mínim intradia als 29.685,78 dòlars, el nivell més baix des de finals de juny. La raó? Segons els observadors del mercat, la manca de notícies sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat.

Així ho creu Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, que apunta que el BTC "està ancorat" en el rang en què cotitza aquestes últimes setmanes "fins que el criptovers rebi una actualització amb alguna de les últimes sol·licituds de fons cotitzats de bitcoin".

"Ens estem acostant a l'hora de la veritat per obtenir els comentaris finals de totes les principals aplicacions ETF de bitcoin. El rang de bitcoin de 29.500 i 31.500 dòlars es pot mantenir fins que tinguem un titular important", ha afegit.

El bitcoin es va disparar per sobre dels 31.700 dòlars dijous passat després que el Tribunal de Districte del Districte Sud de Nova York dictaminés que la venda d'XRP per part de Ripple a borses i a través d'algoritmes no constituïa un contracte d'inversió, encara que el criptovalor sí que podia ser considerat un valor. Alguns experts creuen que aquesta segona part, que dona la raó a la SEC, podria acabar sent molt perjudicial per a la indústria de les 'criptos' als EUA.

En aquest sentit, els analistes han suggerit que el bitcoin pot seguir experimentant caigudes per sota d'aquest llindar esmentat fins que la SEC decideixi si dona el vistiplau a una de les múltiples sol·licituds d'ETF de bitcoin al comptat que gegants dels serveis financers com BlackRock van presentar el mes passat. Aquestes sol·licituds van provocar una forta pujada a mitjans de juny del BTC i altres criptomonedes que anhelaven un catalitzador de preus, encara que el rebot s'ha frenat dràsticament el juliol.

Tot i això, els analistes destaquen que és poc probable que les 'criptos' rebin el titular que busquen en les pròximes setmanes. Tot i que alguns analistes com Moya pronosticaven que l'ETF de BlackRock podria veure la llum abans d'estiu, la veritat és que sembla poc probable que la SEC es mogui amb tanta celeritat atès el ritme pausat amb què han pres altres decisions d'aquest estil. Ahir, la Comissió va començar a recopilar informació i investigar les segones propostes de BlackRock i la resta d'actors institucionals.

Amb tot, altres estrategs es mostren més positius com és el cas de Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, que creu que la criptomoneda reina "té molts vents de cua a favor seu". "Creiem fermament que s'acosten bons dies. El repunt del bitcoin en termes reals ni tan sols ha començat encara i, de moment, l'impuls només augmenta", sentencia.

Segons aquest expert, "el flux de notícies és tan positiu que ara tenim feines de recerca del MIT que mostren aspectes més positius i favorables de la influència energètica que té l'or digital". "I pel que fa als inversors institucionals, tenim un patró clar aquí, i el patró és que els diners intel·ligents estan comprant accions de les empreses que participen en la mineria de bitcoin, i els seus clients estan preparats per abalançar-se una vegada que l'ETF al comptat de bitcoin estigui disponible", afegeix.

"Entre tot aquest optimisme, creiem que és molt probable que el bitcoin pugui assolir fàcilment el seu màxim històric molt abans de finals d'aquest any, i al mes de desembre, podríem veure alguns moviments realment interessants que podrien moure el preu molt per sobre de la marca de preu de 100.000 dòlars”, conclou un optimista Aslam.

A la resta del mercat, continuen les caigudes voluminoses en alguns dels criptovalors més beneficiats per la sentència en el cas de Ripple. El cardano (ADA) retalla a prop d'un 4%, mentre que la solana (SOL) cedeix un 6%.

contador