bitcoin caidas nueva
Freepik/Sketchepedia

Les criptomonedes es desinflen després d'un gran començament de setmana. La capitalització del mercat cau un 3% a les últimes 24 hores a causa, en bona mesura, dels descensos de gairebé el 4% del bitcoin (BTC), que cotitza per sota dels 67.000 dòlars. L'ethereum (ETH), per part seva, cedeix un 1% i s'intercanvia per 3.300 dòlars.

  • 58.203,45$
  • -0,80%

Altres altcoins també cotitzen amb pèrdues. Solana (SOL) perd un 5%, Binance coin (BNB) retalla un 3% igual que dogecoin (DOGE), mentre que cardano (ADA) cedeix un 4% i tokens com XRP o tron ​​(TRX) cedeixen a prop d'un 2 %. Cap de les 20 criptos més grans del mercat registren un saldo positiu durant l'última jornada.

Les caigudes es produeixen poc després que el govern dels Estats Units mogués BTC incautats per valor de 2.000 milions de dòlars. Segons dades d'Arkham Intelligence, una cartera etiquetada com 'U.S. Government: Silk Road DOJ' va transferir 29.800 BTC incautats al lloc web Silk Road a una adreça no etiquetada sense historial previ de transaccions. A continuació, la direcció va enviar 19.800 BTC i 10.000 BTC a dues direccions diferents.

Els analistes d'Arkham sospiten que la transferència de 10.000 BTC per valor de 670 milions de dòlars era un dipòsit a un servei o una custòdia institucional. Abans de la transferència, el govern dels EUA tenia bitcoins incautats per valor de 12.000 milions de dòlars, segons les dades manejades per Arkham.

Aquests moviments han despertat la preocupació dels inversors, ja que tenen por que es generi un excés d'oferta al mercat. "Esteu sords? Moure Silk Road BTC dos dies després de la promesa de Trump de no moure'ls és simplement estúpid!!!!", ha indicat Michael Novogratz, CEO de la companyia d'inversió de cadena de blocs Galaxy Digital. Per contra, altres experts com Adan Cochran assenyalen que part d'aquests moviments es podrien deure a un acord recent amb Coinbase Prime per a la custòdia d'actius digitals governamentals. "Vostès embogeixen cada vegada que es mouen monedes grans", ha lamentat Cochran en una publicació a la xarxa social X.

Aquests moviments es produeixen just després que Donald Trump i el Partit Republicà anunciessin els seus plans per a la criptomoneda reina a la Conferència Bitcoin 2024 de Nashville (Tennessee), entre els quals s'incloïa la creació d'una reserva estratègica del BTC i la conservació d'aquests actius digitals durant almenys 20 anys per així reduir el deute de la primera economia del món.

"Vull que sigui encunyat, encunyat i fabricat als Estats Units. Si no ho fem nosaltres, ho farà la Xina", va afirmar Trump en la seva intervenció, alhora que va comparar la indústria de les criptomonedes amb "la indústria siderúrgica de fa 100 anys". "Amb prou feines es troben a la seva infància (les criptomonedes). Un dia probablement superaran l'or. No hi ha hagut mai res com això", va asseverar el candidat republicà, que va prometre la destitució del president de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), Gary Gensler, si és elegit.

Si bé aquests plans han estat ben rebuts pels principals actors del mercat de les criptomonedes, molts demanen cautela fins que se'n coneguin més detalls. "Si ho fan de la forma correcta, és a dir, si no es tracta gens d'un instrument de política monetària, sinó que simplement entra al nostre balanç... Podria ser transformador", ha afirmat Cathie Wood, CEO d'ARK Invest.

Així mateix, Alice Liu, directora d'investigació a CoinMarketCap, assenyala que aquestes caigudes també es podrien deure a l'efecte de "comprar la notícia, vendre el fet", ja que el ral·li va arribar al punt àlgid els dies previs a la intervenció de Trump. "Ara no hi ha optimisme al mercat", apunta aquesta experta, que creu que el mercat està molt pendent del que la Reserva Federal (Fed) hagi de dir aquest dijous. El mercat descompta que el banc central no toqui els tipus d'interès, però espera que el president Jerome Powell i els seus facin alguna picada d'ullet a una retallada de les taxes oficials al setembre.

D'altra banda, els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) d'ETH al comptat no han començat el camí en borsa amb bon peu. Segons xifres de Farside Investors, aquests fons han registrat sortides netes de 340 milions de dòlars la primera setmana al mercat, amb l'ETHE de Grayscale liderant les pèrdues amb unes sortides netes superiors a 1.500 milions de dòlars. Tot i això, la resta de productes d'inversió han aconseguit captar 340 milions de dòlars en entrades netes. Igual que va passar amb els ETF de BTC, els analistes esperen que els fons guanyin tracció segons es vagi completant l'ajust d'ETHE.

contador