le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits 20221130190347

Les criptomonedes segueixen sense aixecar cap. El bitcoin (BTC) ha perdut els 42.000 dòlars després de caure per sobre del 3% a les últimes 24 hores i intenta mantenir els 41.000 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) ha seguit l'estela del criptoactiu rei i ha caigut per sota dels 2.500 dòlars. L'últim dia, la capitalització borsària de l'espai ha minvat 50.000 milions de dòlars.

La situació no és molt millor en altres tokens més petits. La solana (SOL) cau un 6% des d'ahir, mentre que XRP, cardano (ADA), chainlink (LINK), dogecoin (DOGE), polkadot (DOT) i polygon (MATIC) retrocedeixen entre un 2% i un 5%.

Les reculades observades continuen constatant que els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat no han acabat de convèncer els inversors. I és que, malgrat que han registrat entrades netes positives els primers dies de negociació, la pressió venedora observada en productes com Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a causa de la seva elevada comissió de gestió i l'augment del descompte amb què cotitzen els seus títols no presagien res de bo. Tampoc ha ajudat que la mateixa Grayscale hagi mogut més de 400 milions de dòlars en aquest token a Coinbase, fet que ha estat entès com un pas previ a una possible venda.

Per contra, altres productes com l'iShares Bitcoin Trust (IBIT) de BlackRock va creuar la marca dels 1.000 milions de dòlars en actius sota gestió (AUM, per les sigles en anglès). Altres productes cotitzats com el Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) de Fidelity, que ha captat més de 12.000 bitcoins, també ho han fet bé.

Sigui com sigui, sembla que els inversors continuen apostant per un escenari negatiu a curt termini. I és que, segons dades de CoinGlass, la caiguda dels preus va provocar pèrdues de 217 milions de dòlars en les apostes de futurs altament palanquejades a preus més alts, i les operacions amb bitcoins es van saldar amb liquidacions per valor de 88 milions de dòlars.

Els experts estan dividits sobre quin és el futur més immediat de la criptomoneda reina. Vetle Lunde, analista de K33 Research, destaca que els inversors també han reduït les seves posicions en alguns dels ETF europeus més antics, ja fos per recollir beneficis o per invertir-los en homòlegs nord-americans més barats, mentre que altres productes cotitzats com el ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), un ETF basat en futurs que aglutina el 36% de l'interès obert de bitcoin, estan veient com inversors institucionals com ARK Invest estan fent caixa amb les seves tinences. Segons Lunde, a mesura que BITO i els altres fons basats en futurs en vegin sortides, hauran de tancar les seves posicions llargues al mercat de futurs, cosa que podria exercir més pressió sobre els preus del bitcoin.

En canvi, altres experts són més positius i creuen que la criptomoneda reina simplement travessa un període de consolidació i de sana recollida de beneficis abans d'un eventual repunt. És el cas de Jurrien Timmer, director de macroeconomia global de Fidelity, que no espera que les vendes continuïn durant molt més temps. Aquest estrateg opina que les tendències actuals en el preu del bitcoin suggereixen un ajustament de posicionament a curt termini més que un canvi de tendència a llarg termini. "La qüestió a curt termini és si es tracta d'un moment de venda. La meva conjectura és que prendrà una mica de temps consolidar els guanys recents, ara que el gran moment ha arribat", va explicar al seu compte de X (antiga Twitter).

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, opina que la tendència del bitcoin és "clarament alcista", tot i que està en una posició una mica complicada. "Les caigudes de les últimes sessions han deixat la cotització molt a prop del suport dels 39.290 punts. En aquests preus hi ha el buit alcista sense cobrir, que va deixar al començament de desembre", explica.

Perdre aquest nivell podria dirigir-lo cap als 35.000 dòlars, preu on es troba la mitjana de 200 sessions. Si respecta aquesta marca, els 50.000 dòlars “semblen una bona pedra de toc per veure la fortalesa” del criptoactiu rei a llarg termini.

contador