ep archivo   bitcoin 20221213151303
BSM.UPF.EDU - Archivo

Les criptomonedes mantenen el bon to aquest dimarts. El bitcoin (BTC) remunta amb moderació a les últimes 24 hores i es manté cotitzant al voltant dels 63.500 dòlars després d'un mal exercici durant la sessió asiàtica. Per part seva, l'ethereum (ETH) se situa còmodament per sobre dels 2.600 dòlars i recupera els nivells de finals d'agost després de diverses setmanes de certa atonia.

  • 65.139,50$
  • 3,15%

A les altcoins s'imposa amb claredat el verd de les pujades. Binance coin (BNB) suma al voltant d'un 2% a l'última jornada i cardano (ADA), un 3%, mentre que altres criptos com dogecoin (DOGE), solana (SOL) o tron ​​(TRX) repunten amb més contenció. Al costat de les caigudes trobem tokens com toncoin (TON) o XRP.

Cal assenyalar que el gran catalitzador del mercat en les darreres hores no sembla haver tingut gaire efecte en els preus de les criptomonedes. Parlem de l'última decisió del Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès), que ha anunciat una sèrie d'estímuls econòmics per esperonar l'activitat del gegant asiàtic i millorar la confiança en el mercat immobiliari o en el mercat de capitals, entre d'altres. Les borses orientals, especialment les xineses, han reaccionat molt positivament al paquet de mesures del banc central xinès, que inclou retallades de les taxes d'interès, del coeficient de reserves obligatòries o d'ajustos als préstecs hipotecaris.

"La mesura és audaç en termes històrics i es produeix abans del que s'esperava. Avaluarem el seu impacte i revisarem les nostres previsions per a la Xina en el futur proper", expliquen els experts d'Oxford Economics. Així mateix, Lynn Song, economista en cap per a la Gran Xina d'ING, assenyala que aquest paquet de mesures pot afeblir lleugerament el iuan, però factors a mitjà termini com els diferencials de tipus d'interès suggereixen una tendència gradual a l'apreciació de la divisa xinesa. "Al pla extern, les enormes retallades de tipus de la Fed a la setmana passada, juntament amb l'entrada en mode de flexibilització d'altres bancs centrals importants, han alleujat la pressió depreciatòria sobre el iuan xinès i han proporcionat al PBoC més marge per flexibilitzar la política monetària", afegeixen des d'Oxford Economics.

Sigui com sigui, el bitcoin no sembla reaccionar a aquesta notícia. Tot i això, la veritat és que la criptomoneda reina guanya força durant les últimes jornades després de pujar més d'un 15% des que toqués mínims per sota dels 54.000 dòlars a principis de mes. Experts com Rania Gule, estrateg sènior de mercats d'XS.com, destaquen que "tots els indicadors actuals" mostren que el bitcoin podria continuar la seva tendència alcista, especialment si res no canvia les perspectives de retallades de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed ) i altres grans bancs centrals.

Les perspectives per a aquesta criptomoneda semblen força més positives que per a altres. Així ho assenyalen alguns experts en observar l'actual flux de sortides netes que estan experimentant els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) d'ETH al comptat, que aquest dilluns van registrar el pitjor dia des del juliol, amb una pèrdua de 79 milions de dòlars. De fet, la fortalesa relativa de l'ETH enfront del BTC ha caigut al nivell més baix des d'abril del 2021, cosa que sembla indicar que el mercat afavoreix l'estabilitat percebuda en bitcoin sobre el potencial d'ETH.

Tot i això, no tothom és tan optimista. En un informe recent, l'equip d'anàlisi de la criptoborsa Bitfinex ha destacat que la criptomoneda reina hauria de sobrepassar còmodament el màxim de 65.200 dòlars aconseguit el 25 d'agost passat per confirmar el final de l'actual tendència baixista. "Ara és totalment possible que el preu formi un nou rang a prop dels preus actuals i s'hi consolidi durant un període, com hem vist després de repunts de preus anteriors similars que han estat impulsats inicialment per compres al comptat, però que després han estat seguits per l'activitat dels mercats perpetus i de futurs. Un altre motiu de cautela és que les compres al mercat al comptat s'han alentit”, expliquen aquests analistes.

D'altra banda, el mercat de les criptomonedes segueix amb un ull posat sobre la campanya presidencial dels EUA. Els últims dies, Kamala Harris, candidata del Partit Demòcrata i actual vicepresidenta dels EUA, ha promès que fomentarà la indústria dels criptoactius si és elegida presidenta, marcant distància amb l'enfocament més agressiu i reticent a les criptos de Biden durant el seu mandat. Segons els analistes de QCP Capital, una victòria de la candidata demòcrata podria no ser tan baixista com sembla pensar el mercat. "(Les seves promeses) se sumen a Anthony Scaramucci i altres defensors de les criptomonedes que treballen amb les criptopolítiques de la seva campanya", apunten.

Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, destaca que el bitcoin ha de superar els 64.000 dòlars per pensar en "cotes més altes amb objectius immediats als 67.000 dòlars primer, els 69.000 dòlars com a segona resistència i el mur de granit que marquen els 72.000”. César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, apunta que trencar per sobre dels 65.200 implicaria una recuperació fins a màxims històrics.

contador