ep archivo   bitcoin 20230728131403
BSM.UPF.EDU - Archivo

Les criptomonedes intenten començar la setmana amb bon peu. El bitcoin (BTC) puja amb ganes després de l'obertura del mercat europeu i s'acosta als 69.000 dòlars. L'ethereum (ETH) també repunta amb ganes, per sobre del 2%, i reconquereix els 2.500 dòlars.

  • 68.879,47$
  • 1,77%

A les altcoins, pujades generalitzades. Destaquen les alces del 6% en dogecoin (DOGE), mentre que altres tokens com solana (SOL), XRP, toncoin (TON), cardano (ADA) o shiba inu (SHIB) pugen amb una mica més de moderació. Al costat de les caigudes, tron (TRX) cedeix al voltant d'un 1% a hores d'ara de dilluns.

Els actius digitals es recuperen després de desplomar-se divendres passat després que The Wall Street Journal publiqués que el Departament de Justícia (DOJ, per les sigles en anglès) dels EUA estava investigant Tether, companyia emissora de l'stablecoin USDT. La companyia ha refutat aquestes informacions i ha assegurat que Tether no està sota investigació del DOJ.

"És tremendament irresponsable que WSJ escrigui articles amb acusacions temeràries amb tanta certesa quan cap autoritat s'ha pronunciat per confirmar aquests rumors, i no se n'anomenen fonts. Aquestes històries es basen en pura especulació tot i que Tether ha confirmat que no té coneixement de cap investigació sobre l'empresa. L'article també descuidadament passa per alt els tractes ben documentats i extensos de Tether amb l'aplicació de la llei per acabar amb els mals actors que intenten fer mal ús de Tether i altres criptomonedes", va explicar la companyia en un breu comunicat.

Pel que fa a la resta, no hi ha hagut grans novetats als darrers dies. Segons nombrosos analistes, el bitcoin manté correlació positiva amb el Nasdaq, per la qual cosa els inversors hauran d'estar molt pendents dels resultats empresarials que es publiquin durant les properes jornades, ja que qualsevol decepció o sorpresa podria provocar un tomb en els preus. Alphabet (matriu, de Google) donarà a conèixer les seves xifres aquest dimarts al tancament de la sessió a Wall Street, mentre que Microsoft i Meta ho faran dimecres i Amazon i Apple, dijous.

"Qualsevol ral·li al mercat de risc podria afavorir el seu creixement. La recent sincronització amb actius de risc i el suport a les dades 'onchain' aporten senyals positius per als inversors", apunta Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro.

Segons aquest estrateg, la superació dels 66.000 dòlars va ser "clau" per a l'actiu digital, ja que "va posar en relleu la possibilitat de ruptura de la directriu baixista dominant des del març". "Aquest nivell de preu és crucial, ja que com més temps romangui per sobre de la seva mitjana mòbil de 200 dies, més gran serà la probabilitat de mantenir l'impuls positiu. Basat en models de projecció de mercat, si el bitcoin i els actius de risc mantenen el seu 'momentum' actual, el retorn esperat per als propers 12 mesos és molt positiu”, explica.

D'altra banda, la carrera presidencial als Estats Units n'és un altre factor clau durant les properes jornades. Segons els últims sondejos, la igualtat entre Kamala Harris i Donald Trump és màxima i amb prou feines uns quants vots podrien decidir qui s'alça amb la victòria en estats clau com Michigan o Wisconsin el proper 5 de novembre. Els experts han mostrat la seva preocupació pels efectes que tindrien les polítiques dels dos candidats al dèficit dels EUA, així com la proposta de Trump d'elevar els aranzels, cosa que podria colpejar durament la primera economia del món. En aquest context, alguns analistes destaquen el paper del bitcoin com una bona cobertura contra la depreciació de les divises.

Des d'un punt de vista tècnic, Molina assenyala que el suport actual del bitcoin és als 66.000 dòlars. "Per dalt i si els 69.000 dòlars se superen, tindrem nou màxim històric en el bitcoin i els 74.000 dòlars seran el primer objectiu abans d'entrar a la zona de descobriment de preus. Si els 69.000 no se superen, tornada als 66.000 primer i els 64.000 després", conclou.

contador