bitcoin 20201117071740

El bitcoin segueix amb la seva escalada imparable de camí cap als màxims històrics de 20.000 dòlars que va tocar al desembre de 2017. Els inversors rememoren els millors moments que la més operada de les divises de xifratge va viure fa tres anys, mentre acumula un estratosfèric ral·li de gairebé un 20% només aquesta setmana, marca una nova fita en 18.400 dòlars i consolida els 18.000 dòlars amb lleus caigudes després de la impressionant pujada.

Res no impedeix que la creació de Satoshi Nakamoto assoleixi la seva millor marca de tots els temps “aquesta mateixa setmana”, aventura Naeem Aslam, analista d'Avatrade. Només aquest any ja ha doblat el seu valor (de fet, l'ha més que quadruplicat des dels mínims de març, en 4.000 dòlars), enmig d'una gran adopció per part d'inversors de Wall Street i firmes tecnològiques que han declarat operacions de tresoreria en bitcoins -per exemple, a l'octubre va transcendir la inversió de 50 milions de dòlars del fundador de Twitter Jack Dorsey-.

Aquest dimecres, la reina de les ‘criptos’ deixa pujades del 7% i consolida la nova fita, mentre la seva capitalització és de gairebé 330.000 milions de dòlars, la qual cosa eleva el total del mercat de les criptodivises fins prop del mig bilió de dòlars. Entre les ‘altcoins’, el comportament és mixt, amb alces per a l'ethereum de més del 2%, mentre el vermell tenyeix la immensa majoria. Amb tot, el mercat en conjunt deixa un ral·li considerable en l'última setmana, amb tokens com ripple (+14%) o Litecoin (+23%) igualant o superant l'acompliment del bitcoin.

Segons l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, no té obstacles fins superats els 20.000 dòlars, xifra a partir de la qual entraria en pujada lliure absoluta. "A principis d'agost, després de la superació de la important resistència dels 10.500 dòlars, advertíem de la confirmació d'un 'cap i espatlles' invertit amb objectiu en els màxims històrics", recorda Rodríguez a la seva última anàlisi.

"Per descomptat que hi haurà correccions, i algunes seran importants, però l'important és que ja no hi ha cap resistència fins als 20.000 dòlars del comptat, que es correspon amb els 20.650 dòlars del futur", postil·la. "I per damunt es col·locaria en pujada lliure absoluta. I ja sabem com les gasta el bitcoin quan comença a pujar", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador