Amb el bitcoin encara dominat per l'impuls correctiu de curt termini que continua llastrant el preu de la creació de Satoshi Nakamoto i que no deixa que superi els 57.000 dòlars, les prediccions sobre el seu potencial no cessen. L'última, per part de Bloomberg Intelligence, situa el valor de cada token als 400.000 dòlars abans que acabi l'any.
El pronòstic es fonamenta, segons recull Cointelegraph en què els inversors institucionals continuaran exigint protecció contra la inflació, la qual cosa afegit a la depreciació del dòlar, pot veure el bitcoin multiplicar el seu valor per vuit des dels preus actuals, assenyala un expert del servei de recerca professional de Bloomberg.
Malgrat les nombroses crítiques que continua rebent l'actiu digital per la seva elevada volatilitat, Mike McGlone, estratega sènior de matèries primeres de Bloomberg Intelligence, creu que el seu paper d'"actiu reserva sense risc" està sent molt valorada pels operadors. En una publicació en Twitter de la setmana passada, l'expert va dir que enguany havia marcat un moment decisiu per a la major criptodivisa.
#Bitcoin in Transition to Risk-Off Reserve Asset: BI Commodity -- Well on its way to becoming a global digital reserve asset, a maturation leap in 2021 may be transitioning Bitcoin toward a risk-off asset, in our view. pic.twitter.com/Ycr1LSqEAJ
— Mike McGlone (@mikemcglone11) March 26, 2021
McGlone va acompanyar la seva predicció de potencial pic en el preu aquest any fins als 400.000 dòlars per moneda d'un gràfic que empetiteix altres estimacions, com la de stock-to-flow, que preveu una mitjana de 288.000 dòlars d'aquí a 2024. "Bé en el seu camí per convertir-se en un actiu de reserva digital global, un salt de maduració el 2021 pot ser la transició del bitcoin cap a un actiu de risc, en la nostra opinió", va escriure l'estrateg.
Encara que McGlone no va proporcionar detalls exactes dels factors que sustenten l'opinió de Bloomberg, la idea que el bitcoin redueixi, en lloc d'augmentar, el risc de la cartera és el tema de conversa de l'any entre les empreses i cases d'anàlisis.
JP Morgan o Morgan Stanley han llançat vehicles d'inversió en la cripto de major capitalització del mercat, que ha recuperat el bilió aquest dilluns, Fidelity ha demanat l'autorització a la Securities Exchange Comission dels EUA (SEC) per llançar un fons cotitzat en la creació de Satoshi Nakamoto i Goldman Sachs investiga la millor manera d'entrar en la cripto, però altres grans jugadors, com la britànica Schroeders, segueixen darrere de la barrera.
El gegant de la inversió que controla al voltant de mig bilió de lliures en actius sota administració analitza en una nota per a clients aquest florent actiu, no sense mostrar clares reticències. Per començar, malgrat que reconeix que val la pena vigilar aquest mercat, càrrega contra la falta de maduresa d'aquest, ja que es troba en "els seus anys d'adolescència". En aquest context, qüestiona tant que la més operada de les monedes de xifrat pugui comparar-se a l'or com que sigui un mitjà de pagament.
Giorgio Semenzato, de la gestora de patrimonis Finizens, considera que aquests actius tenen un risc molt elevat i que l'inversor minorista no hauria d'apostar per aquestes opcions, ja que "pot perdre tot". Des del punt de vista dels inversors professionals, considera "irresponsable" que hi hagi actors del sector que fomentin la tendència.
"Encara no està consolidat ni a nivell regulador ni a nivell de pràctica de mercat. Costa definir si una criptodivisa és un actiu o és una divisa", ha defensat Semenzato en declaracions a Europa Press. "Nosaltres tenim una postura molt ferma en aquest sentit. L'inversor minorista mitjà seria molt imprudent que destinés patrimoni a criptodivises o a vehicles que hi inverteixin".
Antonio Salido, conseller delegat de Nuvix, considera que el principal problema d'aquests actius és que no estan regulats, enfront dels fons d'inversió, que són vehicles molt regulats.
"Els fons d'inversió són un molt bon vehicle i la seva principal missió és diversificar el risc, repartir-lo (...). Des d'aquest punt de vista, que pugui entrar una criptodivisa pot tenir sentit. El problema és que les criptodivises no estan regulades i els fons d'inversió estan molt regulats", ha explicat Sortit en declaracions a Europa Press.