pekin serre la vis sur les cryptomonnaies le bitcoin plonge 20220315084820

Les recents caigudes del bitcoin, que ha tocat mínims de 10 mesos al voltant de 30.000 dòlars el 9 de maig, ha fet que un 40% dels inversors obtinguin un rendiment negatiu de les seves posicions, segons un estudi recent de Glassnode.

Aquest percentatge és encara més gran quan s'aïlla els posseïdors a curt termini, que han entrat al mercat durant els últims sis mesos, després que el preu del bitcoin va assolir un màxim de 69.000 dòlars el novembre passat.

Només el darrer mes, el 15,5% de tots els moneders del bitcoin han entrat en pèrdues, ja que la criptomoneda més popular del món es va desplomar fins al nivell de 31.000 dòlars, seguint les accions tecnològiques a la baixa. L'estreta correlació del bitcoin amb el Nasdaq posa en dubte l'argument que la criptodivisa funciona com a cobertura de la inflació.

Els analistes de Glassnode també van observar una afluència de "transaccions urgents" enmig d'aquesta última venda, en què els inversors van pagar taxes més altes, cosa que indica que estaven disposats a pagar una prima per accelerar els temps de transacció. El valor total de totes les comissions per transaccions a la cadena va assolir els 3,07 bitcoins a l'última setmana, el valor més gran registrat fins ara en el seu conjunt de dades.

"El predomini de les comissions per transaccions associades als dipòsits al mercat de divises també indicava urgència", continuava l'informe, recolzant encara més l'argument que els inversors en bitcoin estaven tractant de reduir el risc, vendre o afegir garanties als seus posicions de marge en resposta a la recent volatilitat del mercat.

Durant les vendes de la setmana passada, més de 3.150 milions de dòlars van entrar o van sortir de les borses, la quantitat més gran des que el mercat va assolir el seu màxim històric el novembre del 2021.

Noticias relacionadas

contador