ep coreanorte lanzamisilsobrevuela japon
EUROPAPRESS

Un informe de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha confirmat que els ciberatacs de Corea del Nord han permès obtenir una partida de criptografia que s'ha fet servir per finançar el programa de míssils del país.

Va ser aquest divendres quan el Comitè de Sancions de l'ONU va revelar que els més de 50 milions de dòlars en actius digitals robats per hackers entre el 2020 i el 2021, havien estat utilitzats per al desenvolupament nuclear i de míssils balístics de Pyongyang. El comitè declarava que era una "important font d'ingressos".

L'any 2019, l'ONU va estimar que Corea del Nord havia amassat fins a 2.000 milions de dòlars gràcies a diferents ciberatacs. L'organització va admetre que les sancions no havien impedit que el país desenvolupi i provi míssils amb capacitat nuclear. De fet, ha assenyalat que s'havia produït una "acceleració marcada" en les proves d'armament.

"Encara que no s'ha informat d'assajos nuclears ni de llançaments de míssils balístics intercontinentals, la República Popular Democràtica de Corea (RPDC) ha continuat desenvolupant la capacitat de producció de material nuclear fissionable", va declarar l'ONU.

El hackeig contra les criptomonedes s'ha vist augmentat en un 40% del 2020 al 2021. L'ethereum és el que s'ha vist més perjudicat pels ciberatacs en un 58%. El més recent, el 2 de febrer, es va aconseguir adquirir més de 300 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador