celsius 20220714141620

Celsius Network ha presentat dijous un dèficit de 1.190 milions de dòlars al seu balanç, un dia després que el prestador de criptomonedes s'acollís al Capítol 11 de la llei de l'Estat de Nova York per a les empreses que es declaren en fallida.

Celsius, amb seu a Nova Jersey, va congelar les retirades de fons al mes passat, al·legant unes condicions de mercat "extremes", tallant l'accés als estalvis dels inversors particulars i fent tremolar el mercat de les criptomonedes.

Durant la presentació al Tribunal de Fallides dels Estats Units per al Districte Sud de Nova York dijous, Celsius també va dir que tenia 40 milions de dòlars en reclamacions contra Three Arrows Capital, amb seu a Singapur, un fons de cobertura de criptos que es va declarar en fallida al començament d'aquest mes.

Fins al 13 de juliol, tenia uns 23.000 préstecs pendents a prestataris al detall per un total de 411 milions de dòlars recolzats per una garantia amb un valor de mercat de 765,5 milions de dòlars en actius digitals, va afegir.

En un comunicat de dimecres, Celsius va dir que buscaria estabilitzar el seu negoci mitjançant la reestructuració d'una manera "que maximitzi el valor per a totes les parts interessades". Va explicar que té 167 milions de dòlars en efectiu a la mà per recolzar les operacions durant aquest període.

"Aquesta és la decisió correcta per a la nostra comunitat i la nostra empresa", va dir Alex Mashinsky, cofundador i conseller delegat de Celsius. "Estic segur que quan mirem enrere a la història de Celsius, veurem això com un moment decisiu, en què actuar amb determinació i confiança va servir a la comunitat i va enfortir el futur de l'empresa".

Els criptoprestamistes van tenir un gran auge durant la pandèmia de COVID-19, atraient els dipositants amb alts tipus d'interès i un fàcil accés als préstecs que rarament ofereixen els bancs tradicionals. Van prestar criptovalors a inversors, la majoria institucionals, i van obtenir beneficis per la diferència.

Tot i això, el model de negoci dels prestadors es va veure sotmès a examen després d'una forta venda al mercat de les criptomonedes, esperonada pel col·lapse dels principals criptovalors terraUSD i Luna al maig.

Un altre prestador de criptomonedes nord-americà, Voyager Digital Ltd, es va declarar en fallida en aquest mes després de suspendre les retirades i els dipòsits. Vauld, de Singapur, un prestador més petit, també va congelar els retiraments aquest mes.

Noticias relacionadas

contador