bitcoin amarillo verde

Començament de setmana de molta calma al mercat de les criptomonedes. Tot i això, el bitcoin (BTC) suma un 1,8% a les últimes 24 hores i mira els 68.900 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) guanya un 0,7% i supera els 3.800 dòlars.

  • 60.803,11$
  • -3,44%

A les altcoins també s'imposen les pujades. Binance coin (BNB) lidera els repunts entre els grans tokens alternatius amb guanys superiors al 4%, seguida de toncoin (TON) amb una revaloració del 3%. S'observen també repunts més moderats en dogecoin (DOGE), XRP, cardano (ADA) i solana (SOL), entre d'altres. Chainlink (LINK) es troba entre els pitjors.

Tret de sorpresa, tot sembla apuntar que aquesta setmana també serà força discreta per als criptoactius. Durant els últims 7 dies, el bitcoin a penes ha pujat un 0,3%, mentre que l'ether ha cedit una mica més d'un 2,5% després de diversos dies de pocs moviments destacats i encara menys notícies ressenyables a l'esfera dels criptoactius.

I és que tots els ulls estan posats a la reunió que la Reserva Federal (Fed) celebrarà el proper 12 de juny. El mercat té força clar que el banc central nord-americà deixarà els tipus d'interès com estan en aquest conclave, el quart des del començament d'any, encara que l'interessant seran les previsions de l'organisme presidit per Jerome Powell pel que fa a l'any.

A les últimes setmanes, els funcionaris de la Fed van adoptar un to més dur del que es preveia en parlar dels tipus d'interès, reduint l'optimisme del mercat. Els tipus d'interès alts són negatius per a les criptomonedes, atès que el sector es comporta millor en un entorn de tipus baix i alta liquiditat.

Per això, el mercat espera que les dades macroeconòmiques que es coneixeran eas propers dies ajudin a suavitzar el plantejament actual de la Reserva Federal, d'entre tots, el més anticipat és l'informe docupació del maig que es publicarà divendres. Divendres passat, la inflació PCE, l'indicador més seguit pel banc central, es va mantenir al 2,7% en taxa general i al 2,8% en taxa subjacent. Aquestes xifres van ser interpretades de manera positiva pels analistes, els quals creuen que donaran un respir a la Fed.

D'altra banda, dades de la companyia d'anàlisi de cadena de blocs CryptoQuant mostren que més de 3.000 milions de dòlars a ETH han estat retirats de les borses de criptomonedes des del 23 de maig passat, data en què es van aprovar parcialment els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) d'ether al comptat.

Una quantitat de tokens més baixa a les borses suposa que hi ha menys criptomonedes disponibles per a la venda, ja que els inversors traslladen les seves pròpies monedes a carteres d'autocustòdia per a fins diferents de la venda immediata. Aquesta dada sol ser interpretada com un senyal alcista. En aquest sentit, cal assenyalar que l'expert d'ETF de Bloomberg, Eric Balchunas, ha pronosticat que aquests productes podrien rebre l'aprovació definitiva dels reguladors, necessària per sortir a borsa, a finals de juny.

Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, destaca que el bitcoin segueix "dins del gran canal de consolidació de preus" delimitat pels 60.000 dòlars al rang més baixa de la forquilla i pels 72.000 al rang més alt i "en espera de nous catalitzadors que en moguin els preus fora".

Segons Molina, aquesta situació es deu al descens de la volatilitat, al manteniment del nivell de confiança positiu i a un volum en ETF que "no acaba de repuntar". "Ara mateix, toca superar els 68.200 primer i els 72.000 després abans de pensar en més èxits. Com a suports deixem els 66.200 abans d'anar a buscar els 63.800. Per baix tenim els 60.000 i només si es perden els 57.000 pensarem en una correcció", sentència.

contador