Relativa calma al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) se situa per sota dels 28.000 dòlars (al voltant dels 27.800 dòlars) després d'acumular un descens de més del 2% aquest diumenge. Per part seva, l'ethereum (ETH) se situa als 1.790 dòlars després d'experimentar una reculada similar durant l'última jornada.
"El bitcoin s'ha mantingut resistent durant l'última setmana, cosa que ha donat lloc a una millora general en el sentiment del mercat”, indica Joe DiPasquale, CEO de la gestora de criptoactius BitBull Capital. Aquest expert destaca que la criptomoneda reina està cotitzant per sobre de la seva mitjana mòbil de 200 dies, fet que suposa “històricament un fort indicador de l'acció del preu alcista”.
Tot i això, DiPasquale creu que hi ha certa incertesa a l'hora de valorar quin serà el rumb del bitcoin durant les properes setmanes. D'una banda, indica que hi ha potencial perquè la criptomoneda més gran del món pugi fins al rang dels 32.000-36.000 dòlars, però també suficients riscos per pensar en una reculada fins als 20.000 o 18.000 dòlars.
Les darreres setmanes van mostrar que les criptomonedes en general i el bitcoin en particular van ser resistents a la crisi bancària, l'acció regulatòria als Estats Units i al gir brusc de la política monetària per part de la Reserva Federal. Tant és així que el bitcoin va acabar el primer trimestre de l'any amb una revaloració de gairebé el 70%. No obstant això, alguns analistes assenyalen que és força probable que observem força volatilitat al mercat durant les properes setmanes.
Això es deu, indiquen, que la liquiditat del mercat està minvant a passos de gegant, un moviment que s'ha accelerat després de les fallides de bancs favorables al sector com Signature o Silvergate.
“És més indicatiu de la reticència institucional a oferir liquiditat a l'espai. Moltes empreses de criptomonedes no es volen veure atrapades enmig d'una batalla entre els reguladors nord-americans i les borses”, explica Conor Ryder, analista de l'empresa d'anàlisi blockchain Kaiko en unes declaracions recollides per Bloomberg.
Per la seva banda, Mark Connors, director de recerca de la companyia de gestió d'actius digitals 3iQ creu que els inversors minoristes estan “en suspens” davant d'un possible augment de la participació al mercat. “Els “turistes” se n'han anat definitivament. Si hi ets, has d'entendre que la volatilitat hi és, no saps on va dia a dia, però entens la trajectòria, l'adopció…”, afegeix.
A finals de març, Binance, l''exchange' més gran del món, va registrar volums de negociació al comptat de més de 6.000 milions de dòlars amb visites mensuals de 65 milions d'usuaris. De la mateixa manera, Coinbase va registrar un volum d'operacions d'uns 1.300 milions de dòlars i 33 milions de visites mensuals aproximadament. D'altra banda, recentment s'han mogut un gran nombre de bitcoins fora de la borsa. Segons el proveïdor de dades en cadena CryptoQuant, gairebé 46.000 BTC han abandonat la borsa durant els darrers 10 dies.
“El volum d'operacions amb bitcoin s'ha desplomat, cosa que inevitablement fa que el mercat sigui més volàtil. La forta caiguda dels volums vol dir que és més fàcil que les grans ordres mouen els preus del BTC. Així que no us moveu, podrien produir-se més oscil·lacions”, explica Fiona Cincotta, analista de mercats de City Indiex, alhora que subratlla que “la caiguda dels volums apunta a una menor gana pel bitcoin als nivells més alts recents”.
A la resta del mercat, moviments similars en alguns dels principals criptovalors del mercat. El dogecoin (DOGE) cotitza en positiu després de perdre un 6% aquest diumenge, mentre que el cardano (ADA) estén els lleugers guanys de la darrera jornada.