le bitcoin remonte a 60 000 dollars decision cle en vue sur un fonds indiciel a wall street 20230314182514

Calma tensa al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) modera les pujades recents i se situa just per sobre dels 27.000 dòlars abans que la Reserva Federal (Fed) doni a conèixer la seva pròxima decisió de política monetària. Per part seva, l'ethereum (ETH) corregeix una mica i se situa al voltant dels 1.630 dòlars.

Els analistes creuen que la sessió es mantindrà en compàs d'espera fins que el banc central nord-americà dicti sentència. El consens dona pràcticament per fet que la Fed no tocarà els tipus d'interès (99% de probabilitat segons dades de l'eina FedWatch de CME) i apunta cap a les previsions de l'organisme com a punt d'interès principal del dia. Depenent del que diguin, el mercat podria canviar la seva postura, ja que ara amb prou feines considera que es produirà una pujada més durant el que resta d'any.

Nombrosos analistes defensen la tesi que la Fed ha arribat al final del cicle de pujades, encara que també destaquen que les dades podrien donar al president Jerome Powell i els seus la justificació per adoptar una postura més agressiva. "El país s'enfrontarà a una triada perillosa: un consum que s'hauria d'alentir amb força durant els propers mesos, una reducció dels estímuls pressupostaris i un mercat laboral que es comença a fisurar", expliquen des de La Financière de l'Echiquier.

Christian Scherrmann, economista a DWS, espera que Powell assenyali que la postura és "prou restrictiva" i que "atesa les demores més llargues del que s'esperava en la política monetària, podrien ser necessàries taxes més altes durant més temps" per portar la inflació al objectiu del 2%. "També és probable que torni a esmentar els riscos a l'alça per a la inflació, cosa que mantindrà la Fed dependent de les dades. Això és probable que mantingui les expectatives del mercat altes per a un altre augment de taxes a la reunió de novembre. De l'altra banda, no esperem que la Fed continuï augmentant els tipus i anticipem el primer ajust a la baixa al segon trimestre del 2024”, afegeix.

D'altra banda, el mercat continua rebent titulars procedents del cas FTX. Ahir, la fallida criptoborsa va demandar els pares del fundador i antic CEO Sam Bankman-Fried, Joseph Bankman i Barbara Fried, per "recuperar milions de dòlars en fons fraudulentament transferits i malversats" per la companyia. Segons la demanda, "FTX Trading va pagar 18.914.327,82 dòlars, incloent-hi impostos, taxes i costos, per (la mansió) Blue Water, de la qual Bankman i Fried van rebre el títol de propietat, així com diverses despeses relacionades amb Blue Water per un total de més de 90.000 dòlars”.

De la mateixa manera, el Departament de Justícia (DOJ, per les sigles en anglès) hauria demanat al jutge instructor del cas que inclogui dates addicionals la primera setmana del judici per garantir les compareixences dels testimonis i assegurar un ritme eficient del procés. Està previst que el judici contra SBF comenci el 3 d'octubre amb la selecció del jurat, que podria ocupar la majoria del dia. En aquest sentit, només quedarien dos dies de judici a la setmana anterior a la festivitat del Dia de Colom, que se celebra el 9 d'octubre. Per això, el DOJ sol·licita al jutge que inclogui el 6 d'octubre la primera setmana del judici.

D'altra banda, Rania Gule, analista de mercats d'XS.com, assenyala que el mercat està llest per a la "temporada d''altcoins'", en què "les 'memecoins' emergiran com a forts contendents als mercats, preparades per a importants pujades de preus". "Actualment, crec que Shiba Inu (SHIB) i Pepe Coin (PEPE) són criptodivises fortes, que atrauen inversors de tot el món", explica Gule.

De la mateixa manera, aquest expert assenyala que el projecte Qubeta (QUBE) ha pres la davantera entre els interessats als mercats de criptomonedes, generant una important expectació amb la seva propera Oferta Inicial de Monedes (ICO), la qual s'espera que registri sorprenents guanys fins al 8000%. "Es tracta d'una empresa pionera en la revolució de la intel·ligència artificial encriptada, que té com a objectiu estendre un pont entre les empreses d'IA emergents i els inversors entusiastes. Crec que un projecte així crearà onades de preus al món de les criptodivises, especialment per al BTC", afegeix.

A la resta del mercat, contenció. La majoria d'altcoins cotitzen amb lleugeres pujades, tot i que destaca el repunt del voltant del 2% d'XRP i del 2,7% en toncoin (TON).

contador