bitcoin cryptomonnaies

Nova jornada de calma al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) es manté força pla i frega els 69.000 dòlars en aquests moments, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix fins als voltants dels 3.700 dòlars després de deixar-se un 1,3% a les últimes 24 hores.

  • 60.773,69$
  • -3,49%

A les altcoins s'observa un signe dispar, encara que hi predomina el vermell. Les caigudes més importants es registren a shiba inu (SHIB), avalanche (AVAX) i chainlink (LINK), que es deixen entre un 3% i un 4%, mentre que dogecoin (DOGE) retalla amb una mica més de moderació. Al costat de les alces, no hi ha pujades molt destacades en Binance coin (BNB), solana (SOL) i cardano (ADA) i només toncoin (TON) puja més d'un 1% entre els grans tokens. A més, XRP cotitza molt pla.

La veritat és que no ha canviat gaire cosa al mercat d'actius digitals. Potser la notícia més gran és que el bitcoin va aconseguir saltar per sobre dels 70.000 dòlars al voltant de les 15.00 hores d'aquest passat dilluns, encara que ràpidament va tornar a retrocedir fins als nivells actuals. Segons alguns analistes, el rendiment de diversos actius de risc es va veure molt influenciat per l'última aparició del trader Roaring Kitty, ment pensant després del 'short squeeze' de GameStop a principis del 2021.

Segons un informe de la criptoborsa Bitfinex, l'estancament que experimenta el BTC des del març podria estar provocat per les sortides dels titulars a llarg termini, encara que aquesta fase de correcció "sembla estar arribant al final". En aquest sentit, Bitfinex assenyala que els inversors estan començant a acumular bitcoin per primera vegada des del desembre del 2023, cosa que pot ser interpretada com un senyal positiu per als preus.

Per la seva banda, la companyia d'anàlisi de cadena de blocs CryptoQuant destaca que el 50% de l'oferta de bitcoin a llarg termini estava "inactiva", cosa que significa que no ha mostrat moviments o canvis significatius en les tinences de les carteres rastrejades. En aquest sentit, QCP Capital també assenyala que el sentiment al mercat continua sent "obstinadament alcista malgrat els titulars negatius sobre Mt. Gox, etc.".

"És probable que aquesta tendència alcista continuï mentre el mercat espera que els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) d'ETH al comptat marquin el començament d'una nova demanda. Una altra raó per al persistent alcisme és que els especuladors estan augmentant les posicions llargues en altres criptomonedes principals en previsió d'aprovacions addicionals d'ETF al comptat en un futur proper", afegeixen aquests experts.

En aquest sentit, CryptoQuant assenyala que més de 3.000 milions de dòlars en ETH han estat retirats de les borses de criptomonedes des del 23 de maig passat, data en què es van aprovar parcialment els ETF d'ETH al comptat. Una quantitat de tokens més baixa a les borses suposa que hi ha menys criptomonedes disponibles per a la venda, ja que els inversors traslladen les seves pròpies monedes a carteres d'autocustòdia per a fins diferents de la venda immediata. Els analistes de Bloomberg creuen que és força possible que els ETF rebin l'aprovació regulatòria necessària per sortir a borsa a finals de juny.

D'altra banda, el mercat segueix molt pendent de les dades macroeconòmiques que arriben dels Estats Units per calibrar la postura de la Reserva Federal (Fed) pel que fa a les retallades dels tipus d'interès, sent-ne l'informe d'ocupació de divendres la dada més important que es coneixerà abans del proper conclave de la Fed. I és que el banc central donarà a conèixer el seu últim moviment en matèria política monetària el proper 12 de juny i, si bé se n'espera una nova pausa, el focus és a les previsions de l'organisme.

Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, destaca que el bitcoin segueix "dins del gran canal de consolidació de preus" delimitat pels 60.000 dòlars al rang més baixa de la forquilla i pels 72.000 al rang més alt i "en espera de nous catalitzadors que en moguin els preus fora".

contador