fila monedas bitcoin

Les criptomonedes han ballat aquest dimarts i dimecres al so de les recents declaracions de diversos membres de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que han reforçat el convenciment dels mercats que els plans de pujades de tipus són implacables per part del banc central més poderós del món. El bitcoin, que estava agafant impuls per tornar a intentar-ho amb la resistència dels 48.000 dòlars, va acabar tancant amb caigudes del 3%, fins als 45.500 dòlars, preu que està erosionant a l'hora d'escriure aquest article, segons dades de CoinMarketCap.

  • 67.839,92$
  • 0,61%

Pel que fa a la resta d'altcoins, les reculades són de fins al 5% per al cardano, l'avalanche o la solana, mentre que l'ethereum cedeix més del 4% fins als 3.350 dòlars. La capitalització total cedeix també per sota dels 2,1 bilions de dòlars.

Punt i a part mereix el dogecoin, que segueix amb el seu avanç i puja un 6% addicional en 24 hores, fins a acumular guanys del 14% en els darrers set dies. Amb tot, dimecres corregeix el ral·li després de tocar màxims de dos mesos i mig dimarts, per sobre dels 0,17 dòlars. Els fanàtics de la moneda inspirada en el 'meme' d'un gos de la raça shiba inu segueixen celebrant la compra del 9% de Twitter per part del fundador de Tesla, Elon Musk i s'han llançat a especular sobre més vincles entre la criptodivisa, de la qual Musk és un ferm defensor, i la xarxa social de microblogging.

El conseller delegat de Tesla i Spacex, s'ha unit a la junta directiva de Twitter i ha promès "realitzar millores significatives" a la plataforma de mitjans socials. Alguns dels canvis que barreja són afegir un botó d'edició i solucionar la proliferació dels bots d'spam de criptomonedes, que considera el "problema més molest de Twitter".

Aquesta notícia, que té tota la comunitat de les criptomonedes esvalotada, comparteix protagonisme amb les declaracions de la governadora de la Fed Lael Brainard, normalment partidària d'una política flexible i tipus baixos, que en un discurs per a un debat de la Fed de Minneapolis ha avançat una ràpida reducció del balanç "a un ritme ràpid": "Actualment, la inflació és massa alta i està subjecta a riscos a l'alça. El Comitè està preparat per prendre mesures més contundents si els indicadors d'inflació i les expectatives d'inflació indiquen que aquesta mesura està justificada".

Per la seva banda, la presidenta de la Fed de San Francisco, Mary Daly, ha dit en un esdeveniment organitzat per la Native American Finance Officers Association que “la inflació és tan perjudicial com no tenir feina”. Tenir una feina i no poder pagar les teves factures, o sentir que no pots estalviar pel que necessites fer... Això et manté despert a la nit i el nostre objectiu és assegurar-nos que la gent no es quedi desperta preocupada per si el seu dòlar de avui serà el mateix i valdrà un dòlar demà”, ha afegit.

EL BITCOIN MANTÉ EL SEU PATRÓ TÈCNIC

Aquestes declaracions han provocat una caiguda als mercats de risc. Amb tot, “el bitcoin manté un impecable doble suport a la nova zona de suport (abans resistència) que li confereix la part alta del triangle simètric”, assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Cosa que, en teoria, deixa el subjacent en disposició de donar continuïtat a les pujades, de reestructurar-se novament a l'alça amb objectiu per sobre dels 60.000 dòlars, l'amplada del triangle en qüestió", afegeix.

L'expert no descarta per res un moviment buscant els màxims històrics als 69.400 dòlars. Com a suport de curt termini tenim els mínims de divendres passat als 44.345 dòlars.

Noticias relacionadas

contador