le cours du bitcoin a depasse 60 000 dollars

Després d'arribar a tocar els 61.000 dòlars la jornada anterior, aquest dimecres, el bitcoin registra caigudes que ronden el 3%, fet que ha fet que la criptodivisa més gran cedeixi fins al nivell dels 59.000 dòlars en una sessió marcada per la publicació de les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed).

A l'espera de veure més detalls sobre l'última reunió del banc central, sembla que el mercat veu cada cop més clar que la Fed començarà a retallar els tipus d'interès al setembre. Aquesta convicció ha propiciat que el sentiment de risc hagi millorat.

Cal recordar que uns tipus d'interès més baixos suposen un bon auguri per a actius com les criptomonedes. A més, a això se suma que els inversors estan també a l'espera dels senyals que pugui donar el president de la Fed, Jerome Powell, en la seva intervenció divendres al simposi de Jackson Hole.

Aquests fets han propiciat que la criptomoneda per excel·lència hagi viscut en la volatilitat durant les darreres sessions i que, malgrat els múltiples intents per cotitzar per sobre dels 60.000 dòlars, la forta resistència ha frenat els guanys.

Així, aquest dimecres, el bitcoin es deixa al voltant d'un 3%, fins a la zona dels 59.600 dòlars, afectat també per un últim esdeveniment relacionat amb l'extinta Mt Gox, que ha provocat que tornin els temors al mercat criptogràfic.

Mt Gox ha mobilitzat bitcoin per valor de 784 milions de dòlars i al voltant de 2.000 milions de dòlars en tokens. Recordant la font important de pressió a la baixa sobre el preu del bitcoin que es va viure aquest estiu, quan, a principis de juliol, l'exchange va començar a tornar tokens robats durant un hackeig el 2014.

D'altra banda, entre la resta de criptomonedes, l'ethereum perd un 2,8%, la solana es deixa un 3% i l'XPR baixa un 1,5%. Per contra, el cardano registra pujades del 3,8%.

contador