Caigudes al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix al voltant d'un 1,6% durant les darreres 24 hores i perd els 29.000 dòlars i l'ethereum (ETH) es deixa a prop d'un 2% i s'acosta perillosament als 1.800 dòlars.
Per a Callie Cox, analista d'eToro, els últims moviments reflecteixen que l'estacionalitat està passant factura als grans criptoactius. "Els patrons estacionals que veiem mostren que els preus del bitcoin han estat una mica més febles l'agost i el setembre. La gent s'està anant a la platja; no estan mirant les carteres o negociant les carteres", destaca aquesta experta en una entrevista concedida a CoinDesk TV.
Sigui com sigui, la veritat és que el bitcoin acaba de tancar un dels pitjors mesos de l'any. El juliol, la criptomoneda reina va perdre un 4% després de rebre diversos impulsos el juny que auguraven un bon mes per a l'actiu digital més gran del món, el qual ha rendit històricament bé al setè mes de l'any.
Tot i això, la manca de notícies sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat de Binance i altres gegants de les finances tradicionals i la sobrevaloració que va provocar la victòria parcial de Ripple davant la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) ha acabat tornant-se en contra de les 'criptos'.
El més destacat de les últimes jornades ha estat la bretxa de seguretat que ha experimentat el criptovalor Curve (CRV), vinculat a la criptoborsa Curve Finance. La criptomoneda va ser víctima d'un exploit en el llenguatge de programació que va desviar al voltant de 70 milions de dòlars dels usuaris. Després d'aquest incident, el valor de la 'cripto' va caure en picat i s'ha enfonsat un 20%.
Part de la raó per la qual el mercat està reaccionant de tal manera es deu a una posició de préstec que manté el fundador Michael Egorov en el protocol de préstecs Aave. Egorov té actualment una posició de préstec de 168 milions de dòlars en Aave garantida per CRV, que està a punt de liquidar-se. Si es liquidés, la ràpida caiguda dels preus provocaria una sèrie de liquidacions en cascada, i els actius liquidats inundarien el mercat. El valor total dels actius bloquejats a Curve va caure fins als 2.100 milions de dòlars des dels 3.700 milions de dòlars, ja que molts inversors van retirar fons per precaució.
D'altra banda, el conseller delegat de Coinbase, Brian Armstrong, ha reconegut en una entrevista concedida al diari britànic Financial Times que la SEC els va instar a deixar de negociar totes les criptomonedes que no fossin bitcoin abans de presentar la demanda contra l'exchange.
"Van tornar a nosaltres i ens van dir... creiem que tots els actius que no siguin bitcoin són valors. I els preguntem com arribaven a aquesta conclusió, perquè aquesta no és la nostra interpretació de la llei. I ens van dir que no ho anàvem a explicar, que havien de retirar de la llista tots els actius que no fossin bitcoin. D'alguna manera va fer que fos una elecció fàcil...anem als tribunals i esbrinem el que diuen", va explicar el CEO de la criptobotsa cotitzada.
A la resta del mercat, caigudes entre les grans altcoins. Binance coin (BNB) destaca al costat positiu pujant un 0,4%, mentre que ripple (XRP), cardano (ADA) o dogecoin (DOGE) retallen més d'un 2%.