- També va voler alertar de la presència d'estafadors a la xarxa i de no confiar en qualsevol font per adquirir monedes digitals
- El setge regulador i la bretxa de seguretat al mercat mostren la fragilitat de la moneda
Les monedes digitals són un actiu encara molt jove i poc segur el preu de les quals podria caure violentament en qualsevol moment, assegurava el fundador d’ethereum i creador de la tecnologia 'blockchain' Vitalik Buterin a través del seu compte de Twitter. El rus, de 24 anys, s'ha convertit en una referència del mercat de monedes digitals des del desenvolupament de la plataforma de font obert al juliol de 2015.
Reminder: cryptocurrencies are still a new and hyper-volatile asset class, and could drop to near-zero at any time. Don't put in more money than you can afford to lose. If you're trying to figure out where to store your life savings, traditional assets are still your safest bet.
— Vitalik Buterin (@VitalikButerin) 17 de febrero de 2018
"No invertiu més diners dels que us podeu permetre perdre al mercat de monedes digitals. Si esteu buscant on guardar els vostres estalvis, els actius tradicionals continuen sent l'aposta més segura", apuntava Buterin.
El compte del jove rus és una dels molts que han estat suplantats a Twitter per estafadors que promocionen qüestionables ofertes de monedes digitals a canvi d'una quantitat més gran. El fundador d’ethererum va advertir els usuaris de no confiar en tots els perfils que ofereixen ‘digitals’.
Time that it takes for scammers to copy my new profile picture: 10 minutes.
— Vitalik Buterin (@VitalikButerin) 18 de febrero de 2018
DON'T TRUST ANYONE ASKING FOR OR OFFERING MONEY ON TWITTER.
DON'T TRUST ANYONE ASKING FOR OR OFFERING MONEY ON TWITTER.
DON'T TRUST ANYONE ASKING FOR OR OFFERING MONEY ON TWITTER. https://t.co/wcDAJoh6jD
Les monedes digitals van recuperar la setmana passada el seu preu, amb el bitcoin tornant al camí dels 10.000 dòlars, després de caure gairebé fins als 6.000 la setmana anterior. En particular, el mercat va arribar a perdre 100.000 milions de dòlars en només un dia.
El setge regulador, cada vegada més estret sobre aquest mercat, i les notícies negatives sobre la recent actuació de les plataformes d'intercanvi han posat en evidència la fragilitat d'aquests actius. Les autoritats monetàries i financeres de tot el món continuen buscant una manera com regular el mercat, mentre que els perills dels pirates cibernètics i les recents bretxes de seguretat trobades al sistema han minvat la confiança de molts inversors durant les últimes setmanes.