photo d illustration du bitcoin 20240305165341

Les criptomonedes comencen amb bon to la setmana. El bitcoin (BTC) se situa còmodament per sobre dels 67.000 dòlars després de repuntar un 0,8% a les últimes 24 hores, mentre que l'ethereum (ETH) es manté enganxat als 3.500 dòlars.

  • 58.658,49$
  • -2,29%

Entre les grans altcoins, el signe és majorment positiu. XRP i cardano (ADA) pugen amb moderació, mentre que les alces són més destacades en dogecoin (DOGE), que suma un 4%, i en avalanche (AVAX), que es dispara per sobre del 10%. Al costat negatiu, toncoin (TON) perd un 2%, mentre que shiba inu (SHIB) i polkadot (DOT) cedeixen amb una mica més de moderació.

El bitcoin sembla disposat a mantenir la ratxa alcista després de sumar al voltant d'un 12% a l'última setmana. La criptomoneda reina ha aconseguit capitalitzar diversos factors positius, especialment aquells relacionats amb la renda variable nord-americana. Les accions nord-americanes han patit als darrers dies, especialment les tecnològiques i, concretament, aquelles relacionades estretament amb la intel·ligència artificial (IA). Després de diversos mesos liderant els repunts del mercat, alguns analistes assenyalen que aquest sector podria experimentar una rotació d'actius i gaudir d'un segon semestre de creixement molt més modest.

En aquest sentit, les criptomonedes es van beneficiar de la fallada global de Crowdstrike i Microsoft divendres passat. Aquest incident va provocar que el selectiu tecnològic Nasdaq caigués encara més al tancament setmanal i va beneficiar un bitcoin que va aconseguir estabilitzar-se al voltant dels 67.100 dòlars. "S'ha despertat alguna institució i ha decidit que el bitcoin és una reserva de valor descentralitzada i segura mentre els sistemes tecnològics i bancaris mundials fallen per la pantalla blava de la mort de Microsoft?", va assenyalar al seu compte a la xarxa social X (antiga Twitter) Charles Edwards, fundador del fons de cobertura de criptomonedes Capriole Investments.

D'altra banda, la política nord-americana continua impulsant la criptomoneda reina. Nombrosos estrategs assenyalen que els inversors estaran molt pendents de la intervenció de l'expresident Donald Trump a la Conferència Bitcoin 2024 el proper 27 de juliol, on s'espera que el candidat republicà anunciï un paper més important per a l'actiu digital més gran del mercat si surt vencedor de les eleccions presidencials del proper mes de novembre.

"S'especula molt que anunciï el bitcoin com a actiu de reserva estratègic, cosa que podria desencadenar una pujada parabòlica del preu del bitcoin. Prendre-hi beneficis, o fins i tot anar en curt al bitcoin abans del discurs de Trump a Nashville, podria resultar un exercici car", explica Markus Thielen, fundador de 10x Research.

D'altra banda, la renúncia de Joe Biden, actual president dels Estats Units, a la reelecció com a candidat del Partit Demòcrata també és de gran interès per al mercat. Biden ha mostrat sempre una postura dura contra les criptomonedes de manera que una Administració continuista amb Kamala Harris al capdavant podria ser negativa per als actius digitals. Cal assenyalar que Harris, actual vicepresidenta nord-americana, ha rebut el suport de Biden per ser nominada com a candidata demòcrata als comicis presidencials del novembre.

Finalment, el mercat també té un ull posat en el que la Reserva Federal (Fed) decideixi el proper 31 de juliol, quan conclogui el conclave de dos dies del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès). El mercat dona per fet que el banc central nord-americà deixarà els tipus d'interès als nivells actuals, però espera que les dades positives que es coneixen empenyin el president Jerome Powell i els seus a mostrar més predisposició a una baixada de les taxes oficials a setembre.

contador