blackrock imagen buena

El gestor d'actius més gran del món, BlackRock, podria estar considerant oferir un servei d'operativa del bitcoin i criptomonedes als seus clients inversors, segons informa CoinDesk. Si es confirmen aquests plans, les monedes digitals rebrien un fort recolzament per part de la gestora que té actius per valor de 10 bilions de dòlars d'inversors institucionals.

Cita CoinDesk una de les fonts familiaritzades que ha dit que el gestor d'actius permetria als clients accedir a préstecs posant la criptodivisa com a garantia amb "el comerç de suport al client i després amb la seva pròpia línia de crèdit".

Els més de 1.500 clients institucionals de BlackRock -que inclouen pensions corporatives i públiques, dotacions i fundacions i fons sobirans- podrien comerciar amb el bitcoin a través del programari d'inversió integrat del gestor d'actius, Aladdin, ha dit aquesta font.

Una segona persona familiaritzada amb l'assumpte hauria dit que BlackRock estava interessada a "posar mà a les criptomonedes" i que estava "buscant proveïdors a l'espai".

Una tercera persona hauria comentat que hi ha un grup de treball d'“aproximadament 20 persones” avaluant el bitcoin i la criptodivisa dins de BlackRock. "Veu tot el flux que tothom està rebent i volen començar a fer una mica de diners amb això", ha afegit aquesta font.

El director executiu de BlackRock, Larry Fink, va dir el maig de lany passat que la gestora d'actius estava estudiant el bitcoin per determinar si podia oferir beneficis anticíclics. L'executiu també va dir que les criptomonedes podrien tenir un paper en la inversió a llarg termini com una classe d'actius similar a l'or.

El 2021, la gestora d'actius va entrar de puntetes en la inversió en bitcoin a través de productes basats en derivats negociats a la Borsa Mercantil de Chicago (CME), segons una presentació davant de la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC).

Noticias relacionadas

contador