criptomonedas y el modelo 720 de hacienda

La plataforma de criptomonedes Bitstamp llança aquest dijous un nou servei de préstecs que ofereix “més seguretat i transparència” tant als nous clients europeus com als ja existents que busquen obtenir criptorecompenses addicionals per les seves tinences de criptomonedes.

“A fi d'aportar transparència als préstecs de criptomonedes, Bitstamp crearà informes mensuals de rendiment dels seus préstecs que proporcionaran dades i insights sobre el rendiment i el risc dels productes. Aquest nou informe, el primer d'aquest tipus al mercat, proporcionarà mètriques clau, com ara el rendiment i la concentració de la cartera de préstecs, els perfils de risc dels prestataris i els nivells de garantia”, expliquen des de la companyia.

Abans i durant l'ús del servei, els usuaris de Bitstamp rebran informació clara sobre els avantatges i riscos del préstec. Això significa que els clients poden decidir en els seus propis termes si presten o no els seus actius, mantenint-ne el control.

Segons especifica la companyia, els actius mai no es prestaran sense instruccions explícites i tots els préstecs es concediran en condicions obertes, per la qual cosa els clients poden retirar-se en qualsevol moment.

"Bitstamp ha decidit associar-se amb l'experimentat proveïdor de préstecs d'actius digitals Tesseract per garantir que tots els actius es presten únicament a institucions acreditades i solvents que han dut a terme una rigorosa avaluació creditícia i de riscos", afegeixen.

D'acord amb el comunicat, per garantir un servei de préstecs fiable i de confiança, Tesseract també exigeix als prestataris que proporcionin almenys el 100% de garantia per a tots els préstecs de stablecoin. Així mateix, l'associació entre Bitstamp i Tesseract per a la concessió de préstecs utilitza una entitat jurídica independent per mantenir els préstecs i els actius dels clients separats dels altres socis de Tesseract.

“Bitstamp ha ofert aquest servei de préstec de criptomonedes a un grup selecte de clients a alguns mercats d'Europa durant el març d'aquest any. Un alt percentatge dels clients que hi van participar es van declarar satisfets o molt satisfets amb la seva experiència. En particular, el 92% amb la facilitat d'ús, el 77% amb l'orientació sobre com prestar les tinences en cripto i el 72% amb el nivell de seguretat, estabilitat i transparència”, apunten des de la plataforma.

Jean-Baptiste Graftieaux, CEO de Bitstamp, ha assenyalat que, “com una de les plataformes de criptomonedes més regulades, el nostre nou servei de préstecs és el següent pas en el nostre camí per oferir noves formes perquè els nostres clients es beneficiïn de l'evolució de criptomonedes d'una manera fiable i segura".

“La primera fase en què Bitstamp ha ofert criptopréstecs ha demostrat que els clients manifesten un gran desig per aquest producte si tenen una visió completa de la cartera. Estem reconstruint els préstecs de criptomonedes des de zero, passant del món sovint opac i misteriós dels préstecs de criptomonedes a ser radicalment transparents i accessibles”, ha sentenciat.

Per part seva, Yinchen Wu, conseller delegat de Tesseract, ha assegurat estar “encantat” d'”haver estat seleccionats per associar-nos amb una de les plataformes de criptodivises més regulades del món”. "A mesura que el sector es recupera, estem orgullosos de formar part de la indústria que torna la confiança a les criptomonedes", ha afegit.

contador