bitcoin 20220519064932

La fluctuació que afecta la cotització del bitcoin posa en relleu la sensibilitat del mercat. De fet, la caiguda del preu de la criptomoneda més gran es pot atribuir a factors macroeconòmics i tensions geopolítiques. "La resistència al voltant de 61.000 dòlars ha esdevingut un obstacle important per a una recuperació sostinguda".

Així ho afirma Antonio Ernesto Di Giacomo, analista de mercat sènior a XS.com. Creu que el mercat pot enfrontar-se a més desafiaments abans de trobar una estabilitat duradora.

"La caiguda sobtada del bitcoin posa en relleu la complexitat i volatilitat del mercat de criptomonedes, on els factors externs poden desencadenar moviments bruscos de preus". Tot i els desafiaments actuals, però, veu que l'interès institucional en el bitcoin "suggereix que es manté la confiança en el seu potencial a llarg termini".

Sobre els factors macroeconòmics i les tensions geopolítiques, apunta que els temors d'una possible recessió als EUA, les tensions a l'Orient Mitjà i els tipus d'interès al Japó "han influït en la percepció del mercat".

"Aquests elements han creat incertesa entre els inversors, retirant temporalment el capital dels actius de risc, incloent-hi les criptomonedes. En aquest context, la volatilitat inherent a les criptomonedes s'ha amplificat, cosa que n'ha exacerbat la caiguda", diu.

Però, malgrat la recent volatilitat, destaca que els inversors institucionals continuen mostrant un interès considerable en el bitcoin: “Més del 60% dels principals fons de cobertura estan exposats a aquesta criptomoneda, cosa que indica una confiança subjacent en el seu potencial a llarg termini. No obstant, aquest optimisme no ha estat suficient per evitar la correcció del preu del bitcoin”.

A parer seu, aquesta correcció reflecteix no només la naturalesa especulativa del mercat, sinó també una resposta a les pressions macroeconòmiques.

Alhora, comenta que les entrades d'ETF del bitcoin han experimentat un notable descens. Una reducció que considera que "podria interpretar-se com un senyal de cautela entre els inversors, que prefereixen esperar que el mercat registri una estabilitat més gran abans d'augmentar-hi la seva exposició".

A més, la disminució de les entrades "també suggereix que el mercat es troba en una fase de consolidació, en què els preus tendeixen a estabilitzar-se abans de possiblement reprendre una tendència alcista", conclou.

contador