Sense gaire novetat al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) ha perdut els 26.000 dòlars des de divendres passat i cotitza en aquests moments per sobre dels 25.800 dòlars després de repuntar diumenge. L'ethereum (ETH), per part seva, ha cedit més terreny i se situa als 1.740 dòlars.
Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, subratlla que les caigudes recents es deuen a les vendes en algunes de les principals altcoins del mercat després de les demandes de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) contra Binance i Coinbase. “Cardano (ADA), Polygon (MATIC) i Solana (SOL) només són alguns dels noms que van mantenir en suspens molts operadors durant el cap de setmana, ja que l'acció del preu va mostrar una enorme debilitat. Aquestes empreses van ser molt populars durant el pic del ral·li criptogràfic i van ser anomenades com els propers assassins de l'ETH”, afirma.
“Els inversors professionals venen alguns dels seus actius, com ethereum, per exposar-s'hi, mentre que els operadors minoristes els veuen com el bitllet de loteria per comprar-se un Lamborghini. Però en realitat, no van fer res més que anunciar-se i fer falses promeses, i es va treballar poc o gens en l'aspecte legal de les coses. Òbviament, aquesta no és la primera vegada que un gran nombre de comerciants es van deixar enganyar per les seves malvades formes de màrqueting, que van ajudar empreses com Cardano i Polygon a acumular molts diners en efectiu”, explica Aslam.
Per a aquest expert, els darrers esdeveniments demostren que els inversors “volen mantenir-se allunyats de qualsevol cosa que pugui ser classificada com un valor”, per la qual cosa “és poc probable” que inverteixin en empreses o criptovalors susceptibles per ser atacats pels reguladors.
Al costat contrari, el bitcoin i l'ethereum han mostrat força resiliència i continuen movent-se als nivells vistos a les últimes setmanes. Per a Aslam, els inversors saben que aquesta classe d'actius “no anirà enlloc” i recalca que “sens dubte, el bitcoin té la capacitat de trampejar tota mena de tempestes”. “La SEC va deixar molt clara la seva postura sobre el bitcoin fa molt de temps i el que necessitem és que les criptoborses respectin el marc de la SEC. Continuem creient que qualsevol debilitat en el BTC representa una oportunitat, mentre que els operadors esperen que el preu segueixi mantenint els guanys, ja que ningú vol veure caure el preu cap als 20.000 dòlars, ja que podria desencadenar una altra caiguda dels preus”, sentencia.
Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats per a eToro, recalca el “valor específic” i “diferenciador” que han demostrat el BTC i l'ETH. “El BTC ha mantingut una certa força relativa comparativa que evidencia la seva clara diferència amb la resta dels actius. La zona dels 25.000 dòlars suposa el veritable suport que cal vigilar. Preus per sota d'aquest nivell serien molt baixistes i indicarien alta probabilitat d'anar a buscar els 23.600 primer i els 21.000 com a segon nivell clau”, apunta.
Amb tot, Molina adverteix que “si veiem que els 25.000 dòlars aguanten, atents als 26.200 dòlars primer i als 27.500 dòlars, ja que serien els objectius alcistes principals”. “De moment, el percentatge d'oferta en mans dels inversors des de fa més de 12 mesos segueixen per sobre del 67% del total, la sortida del BTC dels 'exchange' continua el curs i el 'hash rate' mostra la salut de la xarxa”, afegeix.
D'altra banda, els inversors també estan pendents de les múltiples reunions de bancs centrals que tindran lloc aquesta setmana. La més important, que també coincideix amb la dada d'inflació als Estats Units, és la de la Reserva Federal (Fed). Segons l'eina FedWatch de CME, hi ha un 73% de probabilitat que el banc central faci una pausa en el cicle de pujades dels tipus d'interès.