bitcoin ethereum

Les criptomonedes es prenen un respir aquest dimarts. Després d'una caiguda superior al 2% aquest dilluns, el bitcoin recupera pràcticament el que s'ha perdut durant l'última jornada mentre lluita per sostenir-se per sobre dels 21.000 dòlars després de precipitar-se més d'un 10% durant les últimes cinc sessions, negant la bona ratxa que arrossegava la major criptomoneda del món. Per part seva, l'ethereum puja un 3%, per sobre dels 1.600 dòlars.

  • 98.839,97$
  • 1,83%
  • 3.367,90$
  • 8,31%

El bitcoin va assolir el seu màxim històric a prop dels 69.000 dòlars el novembre del 2021, més del triple de l'actual preu de l'actiu, i des d'aleshores no ha parat de caure, en aquesta darrera ocasió per l'impuls provocat pels comentaris més durs del previst per part de la Resera Federal nord-americana. Si bé els tenidors de criptomonedes no esperen que torni en el futur proper a aquest nivell, sí que esperen que durant les properes setmanes el preu dels seus actius cotitzi a l'alça.

Segons Sheena Shah i Kinji Steimetz, analistes de Morgan Stanley, hi ha un grapat de tendències que els inversors han d'observar. Una és la caiguda de disponibilitat d''stablecoins' com la USDT de Tether, ja que la disponibilitat d'aquests actius és un senyal tant de la liquiditat del sector i com dels diners prestats per comerciar. "Aquesta setmana va marcar la primera vegada des de l'abril que la capitalització del mercat d''stablecoins' ha deixat de caure mensualment. Això pot ser un senyal que el despalanquejament institucional extrem sembla haver-se detingut per ara", indiquen.

Així mateix, aquests experts assenyalen també la demanda de palanquejament en 'criptos' com un altre indicador al qual prestar atenció, ja que, si augmenta, impulsarà la gent a moure dòlars a 'stablecoins' i, al seu torn, la capitalització de mercat de aquestes augmentarà. Tot i això, "no sembla haver-hi una gran demanda de repalanquejament en el món de les criptomonedes en aquest moment”, indiquen. “Els préstecs de les plataformes financeres descentralitzades (DeFi) segueixen baixant un 70% aquest any. que aquest criptocicle toqui fons sense que creixi el palanquejament fiat o el criptopalanquejament”, afegeixen.

La tercera tendència que cal observar és la capitalització de mercat de les 'stablecoins' en relació amb les altres, específicament les oscil·lacions en la relació entre la quantitat d'USDT i USDC emesos, les 'stablecoins' més influents vinculades al dòlar nord-americà i el tercer i quart valor digital més gran. Segons aquests analistes, aquesta tendència semblen invertir-se, ja que la circulació d'USDC ha baixat gairebé 4.000 milions de dòlars des del màxim de juliol, mentre que l'emissió d'USDT ha augmentat, cosa que podria ser negativa per al bitcoin.

Noticias relacionadas

contador