1588065575 libertex bitcoin halving

El bitcoin ha donat als mercats un altre d'aquests moments històrics als quals solia tenir-nos acostumats la reina de les criptomonedes el 2017. Desembre de 2020 ha estat el moment escollit pels inversors perquè l'actiu digital hagi trencat la barrera dels 20.000 dòlars, amb el seu preu accelerant ràpidament cap als 24.000 dòlars aquest dijous, després de rebentar la seva fita de tres anys dimecres. Un cop trenqués aquesta marca, "el mercat esperava una cursa ràpida cap als 24.000-28.000 dòlars", recorda Naeem Aslam, analista d'Ava Trade.

I així ha estat. La més operada de les monedes de xifrat ha arribat a acumular pujades del 24% intradia i a superar els 23.000 dòlars, segons l'índex de CoinMarketCap, després de col·locar-se "en pujada lliure", subratlla l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez. La volatilitat fa efecte en l'actiu, amb vendes ràpides que l'han tornat als 22.000 dòlars, que són una reacció normal a la magnitud de la pujada, tot i que Aslam assenyala que "una correcció més àmplia es podria produir si segueix la recuperació alcista cap al primer objectiu de preu abans esmentat de manera precipitada". "El més normal és que pugi de forma gradual, a partir d'ara", indica.

L'eufòria es deixa sentir entre els experts, com és el cas d'Antoni Trenchev, cofundador i soci gerent de Nexe, un prestador criptogràfic. "El focus es desplaça cap al següent nombre rodó de 30.000 dòlars", ha dit en declaracions recollides per Bloomberg. L'encreuament del bitcoin per sobre dels 20.000 dòlars és la seva segon gran fita durant les últimes setmanes, i és que a finals de novembre la moneda creada per Satoshi Nakamoto va assolir un nou màxim de tres anys. La criptodivisa no fa més que reivindicar les previsions alcistes de les que molts es van burlar fa mesos, després del cop que va patir a causa de la pandèmia de la COVID-19, i està provocant que els pronòstics siguin encara més alts. El valor de bitcoin gairebé s'ha triplicat aquest any, i molts apunten ja cap als 100.000 dòlars.

Al mercat de les criptos, les 'altcoins' es veuen esperonades també, més del 27%, en el cas del ripple, que es compra a 0,56 dòlars, o del 10% en l'ethereum o del 25% en litecoin, que es canvien de mans en 660 i 100 dòlars, respectivament. La capitalització total de les monedes de xifrat és de 631.400 milions. L'estirada del bitcoin està accelerant les compres en un mercat de què s'espera que sigui un dels protagonistes de 2021.

LES MANS FORTES

Els experts es mostren molt animats amb la recent estirada de la creació de Satoshi Nakamoto que obeeix a l'interès dels inversors institucionals. "Aquesta setmana es va saber que el gestor d'actius Ruffer havia pres una posició que valia centenars de milions de lliures en el bitcoin i això pot estar impulsant la idea que la criptodivisa està entrant en una nova fase, ja que més gran empreses podrien usar bitcoin per diversificar les seves carteres", comenten els experts d'AJ Bell.

"El major impulsor de l'actual pujada de preus és, principalment, els diners institucional", assenyala Alejandro Zala, Country Manager de Bitpanda a Espanya. "A més, aquest 2020, serà recordat com l'any que el cripto es va tornar mainstream", argumenta. Sense anar més lluny, aquesta setmana Apple ha anunciat que permetrà la compra de moneda digital a través d'Apple Pay, un dels proveïdors de pagaments mòbils més grans del món. A Espanya, ha estat BBVA el primer gran banc que ha ofert el servei de compra, venda i custòdia d'actius digitals als seus clients. "Hi ha un clar canvi de mentalitat: Les noves generacions veuen en bitcoin l'or de la seva generació", assegura Zala.

Noticias relacionadas

contador