usa biden veut un impot sur la fortune pour financer des services a l enfance selon des sources 20210428111957

El govern del president dels EUA, Joe Biden, ha proposat exigir la recopilació de dades sobre els inversors estrangers en criptodivises que operen als Estats Units, amb l'objectiu de reforçar la cooperació internacional per ajudar en una lluita més àmplia contra l'evasió fiscal.

El Departament del Tresor, al seu "Llibre Verd" de propostes d'ingressos publicat divendres passat, va proposar un requisit per als bròkers de criptodivisas, com els intercanvis i els proveïdors de carteres allotjades, per proporcionar informació a l'IRS -la oficina d'Hisenda dels EUA- sobre les persones estrangeres que tenen indirectament comptes amb ells.

"Clarament senten que ara mateix hi ha un punt cec per als propietaris estrangers", assenyala Jorge Castro, un advocat fiscal de Miller & Chevalier Chartered que anteriorment va treballar a l'IRS i com a assessor fiscal demòcrata al Capitoli. La proposta es dirigeix ​​a "certes entitats passives i als seus propietaris estrangers substancials", va dir el Tresor.

Els Estats Units podria llavors proporcionar aquesta informació als governs estrangers i, a canvi, rebre informació sobre qualsevol individu nord-americà que oculti actius de monedes digitals i eludeixi les seves obligacions fiscals als Estats Units utilitzant intercanvis i proveïdors de moneders a l'estranger.

La mesura, que requeriria una legislació del Congrés, forma part d'una campanya de l'administració del president Joe Biden per reforçar l'aplicació dels impostos per tal d'ajudar a pagar els bilions de dòlars dels programes de despesa proposats a llarg termini. També coincideix amb el compromís del Tresor amb els seus homòlegs de tot el món per establir un impost mínim global per a les empreses.

Noticias relacionadas

contador