criptomonedas euro digital bitcoin
Alberto Sánchez

El banc central europeu continua amb els plans que ha de llançar una versió digital de l'euro. Per això, el regulador bancari regional va assegurar que col·laborarà amb cinc empreses per provar 'interfícies d'usuari' per a la moneda digital del banc central (CBDC per les sigles en anglès), segons afirma Coingeek News.

Cadascuna de les cinc empreses, que es van triar de les 54 empreses que en un inici van mostrar el seu interès en la convocatòria que va fer el BCE perquè les empreses de tecnologies financeres es presentessin a l'exercici de creació de prototips, s'encarregarà de centrar-se en un cas d'ús de l'euro digital, per part seva, Amazon intentarà l'aplicació dels pagaments del comerç electrònic. Així mateix, Nexi i EPI se centraran en les transaccions al punt de venda iniciades pel pagador i el beneficiari, respectivament, mentre que, d'altra banda, CaixaBank i Worldline s'ocuparan dels pagaments entre particulars fora de línia.

El BCE va apuntar per mitjà d'un comunicat, que l'objectiu de l'exercici de creació de prototips és "provar com de bé s'integra la tecnologia després d'un euro digital amb els prototips desenvolupats per les empreses". El banc aspira a simular les transaccions en un entorn real i confirma que totes les operacions es processarà per mitjà de la utilització de la interfície de l'Eurosistema per aconseguir una experiència realista, informa Coingeek News.

"El futur es basarà en noves tecnologies que permetin fer pagaments moderns, ràpids i barats", va assegurar Maxwell Bardon, vicepresident de pagaments d'Amazon, després d'haver estat seleccionada la seva empresa pel BCE, confirma el mitjà.

Tot i que l'euro digital estigui progressant de manera molt significativa, el BCE està adoptant una postura cautelosa. L'exercici de simulació forma part de la fase de recerca per poder determinar la viabilitat d'un CBDC regional que va començar l'octubre del 2021 i que finalitzarà l'octubre del 2023.

Noticias relacionadas

contador