hong kong 20211004111016

Fortíssim repunt dels valors xinesos a la borsa de Hong Kong, amb el Hang Seng, el principal índex d'aquest mercat experimentant fortíssimes alces del 9%, després d'haver encadenat dos dies consecutius de caigudes. Concretament, dimarts va acabar amb pèrdues del 6%, fins a mínims del 2016.

  • 38.981,75
  • 0,18%

Els valors tecnològics xinesos a Hong Kong han registrat grans guanys, ja que les accions del gegant tecnològic xinès Tencent s'han disparat un 23,02%, Alibaba s'ha disparat un 25,47% i NetEase ha saltat un 22,49%. L'índex tecnològic Hang Seng ha pujat un 21,14%.

Les accions de la Xina continental també han registrat forts guanys, ja que el compost de Xangai ha pujat un 3,46% i el component de Shenzhen s'ha disparat un 3,999%.

La major part dels guanys de dimecres s'han produït després que un informe dels mitjans de comunicació estatals xinesos assenyalés el suport a les accions xineses. Els reguladors nord-americans i xinesos van avançant cap a un pla de cooperació sobre les accions xineses que cotitzen als EUA, apunta el text de l'informe, citant una reunió d'estabilitat financera celebrada dimecres i presidida pel viceprimer ministre Liu He.

L'informe afirma que Pequín dona suport a la cotització de les accions xineses a l'estranger, i que treballarà per aconseguir l'estabilitat del mercat financer de Hong Kong, així com del sector immobiliari difícil.

Les accions tecnològiques xineses han estat sota pressió als últims dies enmig de múltiples preocupacions, incloent-hi un informe del The Wall Street Journal que Tencent podria enfrontar-se a una multa rècord per violar les normes contra el rentat de diners.

El temor que les empreses xineses que cotitzen als EUA siguin excloses de la cotització al país també va ressorgir recentment després que la Comissió de Valors i Borsa identifiqués cinc rebuts de dipòsit nord-americans d'empreses xineses que no complien la Llei de Responsabilitat de les Empreses Estrangeres, cosa que va pesar encara més en l'ànim dels inversors.

El brusc retrocés es produeix mentre els inversors segueixen vigilant la situació de la pandèmia al país, on la Xina està lidiant amb el seu brot més greu de Covid des del punt àlgid de la pandèmia el 2020, i les principals ciutats s'afanyen a limitar activitat comercial.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 1,74%, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 1,62%. El Kospi de Corea del Sud ha avançat un 1,38%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 1,1%. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 4% a l'alça.

Noticias relacionadas

contador