cb trade war china eeuu

Noves tensions entre la Xina i els EUA, durant l'arrencada d'una reunió d'alt nivell entre funcionaris nord-americans i xinesos -aquesta vegada a la ciutat xinesa de Tianjin, als afores de Pequín-, que ha començat amb encreuament de declaracions entre els dos costats.

El viceministre d'Afers Exteriors xinès, Xie Feng, ha dit durant les converses de dilluns amb la vicesecretària d'Estat nord-americà, Wendy Sherman, que la relació entre els dos països "està ara en un punt mort i s'enfronta a greus dificultats", segons un comunicat de premsa en anglès del Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina.

"Fonamentalment, es deu al fet que alguns nord-americans presenten la Xina com un 'enemic imaginari'", deia el comunicat, i afegia: "Instem als Estats Units a canviar la seva mentalitat altament equivocada i la seva perillosa política".

No obstant això, el comunicat afegia que la Xina seguia volent treballar amb els Estats Units, amb la condició que els líders "canviïn de rumb" i s'adhereixin als interessos xinesos.

L'ambaixada dels Estats Units a Pequín no ha fet cap comentari quan ha estat contactada per la CNBC.

Les tensions entre els Estats Units i la Xina s'han intensificat durant els últims anys. L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, va utilitzar els aranzels i les sancions en un intent d'abordar les crítiques de llarga data contra la Xina, com l'accés desigual al mercat, la manca de protecció de la propietat intel·lectual i el fet d'obligar les empreses a transferir tecnologia per poder operar al país.

Noticias relacionadas

contador