coronavirus-pekin-releve-son-niveau-d-urgence-de-3-a-2

L'últim informe del Ministeri de Salut de la Xina ha confirmat 25 nous casos a Pequín, després que fa una setmana es notifiquessin els primers contagis d'un rebrot sorgit en un mercat majorista del districte sud-oest de Fengtai, per la qual cosa ja són 184 les persones que han contret la COVID-19 a la capital, i ha assegurat que observa similituds respecte a la situació a Wuhan.

L'epidemiòleg en cap del Ministeri de Salut, Wu Zunyou, ha assenyalat que troba algunes similituds entre l'esclat de la pandèmia al gener a Wuhan i el repunt a Pequín. En tots dos mercats, ha assenyalat, les primeres mostres positives s'han trobat en zones on s'hi venien animals salvatges, marisc i peix, la qual cosa ofereix, ha dit, una "direcció per a desentranyar el misteri", segons ha recollit el diari 'South la Xina Morning Post'.

Encara que Wu ha reconegut que són necessaris més estudis per saber "per què aquests llocs s'han convertit en un centre de transmissió", la veritat és, ha dit, que "la baixa temperatura i l'alta humitat són adequades perquè el virus sobrevisqui".

La teoria que el repunt va sorgir d'alguna de les seccions de peixos i mariscos del mercat de Xinfadi s'han anat succeint durant els últims dies, després que diversos diaris estatals alertessin que s'havien registrat mostres a les taules on es tallar el salmó.

Si bé el Govern de la Xina ha decidit paralitzar la importació d'aquest peix dels seus proveïdors europeus, els experts apunten que és poc probable que el peix pugui ser l'origen de la malaltia, però que sí que podria contaminar-se durant el procés de manipulació.

D'acord amb la Facultat de Medicina Veterinària d'Hong Kong, encara que insisteix que han de fer-se més estudis, "tal vegada hi ha també factors associats al processament del peix, com el gel per mantenir el producte o l'ús extensiu d'aigua, que poden jugar un paper".

Xinfadi va ser ràpidament identificat com el centre del brot. La primera persona a donar positiu havia adquirit peix a les seves instal·lacions, i el van seguir més persones que de l'una o l'altra manera tenien relació amb aquest mercat majorista, situat al districte de Fengtai. En aquest sentit, Wu ha destacat que hi ha un gran nombre de persones que van comercialitzar amb peix i mariscos que ara estan contagiats i ha apuntat que aquests venedors "també van mostrar símptomes abans que uns altres".

Pequín ha confirmat ja 184 contagis des del passat cap de setmana, provocant el tancament de col·legis, el restabilment del confinament a alguns districtes, la cancel·lació de vols, la restricció de moviments del transport públic i, fins i tot, el cessament momentani de les importacions de salmó.

LA XINA CONFIRMA UN TOTAL DE 32 NOUS CASOS

El Ministeri de Salut de la Xina ha informat aquest divendres de 32 nous casos de coronavirus. A més dels 25 casos de Pequín, se n'han registrat tres més de transmissió local, dues a la província de Hebei i un altre a la de Liaoning, totes dues regions al nord-est del país.

D'altra banda, n'hi ha quatre que procedeixen de l'estranger. La xifra total de contagis ascendeix a 83.325. El nombre de morts es manté un dia més a 4.634.

Noticias relacionadas

contador