washington-denonce-les-provocations-de-pekin-en-mer-de-chine 20190913180518

Les autoritats de Pequín han anunciat aquest dimarts un tancament parcial de la ciutat després dels 31 nous casos de la COVID-19 registrats a la capital, relacionats amb l'últim rebrot originat al mercat majorista de Xinfadi, situat al districte de Fengtai, al sud-oest de la ciutat, i han elevat l'alerta d'emergència sanitària al segon nivell.

El sotssecretari general del Govern Municipal de Pequín, Chen Bei, ha anunciat aquest dimarts a la nit a través d'una conferència televisada, de la qual s'ha fet eco el diari 'South China Morning Post', el tancament immediat de tots els barris que han estat declarats d'alt i mitjà risc i tots els seus residents hauran d'estar en quarantena.

Hores abans, les autoritats van decretar el tancament novament de tots els col·legis de la capital xinesa, la limitació de taxis i vehicles VTC a circular tan sols dins de la ciutat i el tancament de les línies d'autobusos procedents de províncies properes.

Fins al dimecres al matí, almenys 850 vols que tenien previst aterrar als dos aeroports internacionals de Pequín han estat cancel·lats, segons ha informat la cadena pública de televisió xinesa CCTV.

LA XINA PER A LA IMPORTACIÓ DE SALMÓ

Després que alguns mitjans de comunicació estatals alertessin que el nou focus havia sorgit després de trobar restes del virus en taules usades per tallar salmó al mercat Xinfadi, el Govern de la Xina ha decidit suspendre la importació d'aquest peix dels seus proveïdors europeus.

Encara que els experts apunten que és poc probable que el peix pugui transmetre la malaltia, els grans supermercats de Pequín, recull el periòdic 'South China Morning Post', han retirat el salmó de les seves prestatgeries. Ha passat el mateix als restaurants de la capital que, enmig del temor i els dubtes dels consumidors, han optat per retirar-lo dels seus menús.

No obstant això, a Hong Kong, els supermercats no han retirat el salmó dels seus passadissos i les autoritats han demanat mantenir la calma, perquè aquest tipus de peix arriba refrigerat i congelat directament a la ciutat des del punt d'origen. El Departament d'Higiene Alimentària i Ambiental d'Hong Kong va analitzar 16 mostres aquesta setmana de salmó importat de Noruega, Xile, Irlanda, Islàndia i Dinamarca i totes elles van donar negatiu.

LA XINA REGISTRA 33 NOUS CASOS DE TRANSMISSIÓ LOCAL I 11 D'IMPORTATS

Per part seva, el Ministeri de Salut de la Xina ha informat aquest dimecres de 44 nous casos de coronavirus, 33 d'ells de transmissió local. A més dels 31 de Pequín, n'hi ha un a la província de Hubei i un altre a la de Zhejiang, segons ha informat l'agència estatal de notícies xinesa, Xinhua.

D'altra banda, onze procedeixen de l'estranger, per la qual cosa la xifra total de contagis ascendeix a 83.265. El nombre de morts s'ha mantingut en 4.634.

Fins a aquest dimarts, 252 persones continuen en tractament mèdic per la COVID-19, set en estat greu, i dos pacients més ha estat donats d'alta. En total, 78.379 persones han sortit de l'hospital després de superar la malaltia. Les autoritats sanitàries han presentat un total de 1.856 casos importats de coronavirus. D'aquests, 1.754 han estat donats d'alta i 102 romanen hospitalitzats.

A més, ha informat que 4.683 persones continuen en observació mèdica després d'haver tingut contacte amb algun pacient contagiat; 116 van acabar la supervisió aquest dimarts. Durant l'últim dia, les autoritats han confirmat onze nous casos asimptomàtics, quatre d'aquests importats. Així, 106 persones que no presenten símptomes de la malaltia, inclosos 62 arribats de l'estranger, continuen en observació mèdica.

Finalment, han indicat que Hong Kong ha presentat fins a aquest moment 1.112 casos de coronavirus, amb quatre morts i 1.069 persones recuperades de la malaltia. Mentrestant, Macau ha aconseguit recuperar les 45 persones que havien contret la COVID-19.

Noticias relacionadas

contador