shanghai veut limiter sa population a 25 millions d habitants 20210419194133

La ciutat més gran de la Xina, Xangai, ha iniciat aquest dilluns un tancament en dues fases mentre les autoritats intenten diferents estratègies per mantenir el creixement, alhora que intenten controlar el pitjor brot de Covid-19 al país des que va començar la pandèmia.

Xangai, ciutat de 26 milions d'habitants situada a la costa sud-est de la Xina, és un centre de finances i negocis internacionals al país. La ciutat també acull el port de contenidors més gran del món.

Les mesures de tancament inclouen l'ordre de treballar des de casa, així com la suspensió del transport públic i dels viatges per carretera, segons va anunciar la ciutat de Xangai diumenge a la nit. Anteriorment, només s'havien aplicat tancaments temporals a determinats barris per controlar els focus d'infecció.

La fase inicial s'estendrà des de dilluns fins divendres al matí i s'aplicarà a la part oriental de la ciutat, on hi ha el centre financer, va dir la ciutat. La segona fase s'aplicarà a la part occidental de la ciutat i s'estendrà des de divendres al matí fins a la tarda del dimarts següent, 5 d'abril, van dir les autoritats municipals.

Tesla, la fàbrica de Xangai de la qual es troba a la zona abastada per la primera fase del bloqueig, podria haver aturat la producció durant almenys un dia dilluns, segons Bloomberg, citant fonts.

Noticias relacionadas

contador