xi-jinping-presidente-china
Flickr / Global Panorama

La Xina ha evitat donar garanties a la Unió Europea que no prendrà partit a la guerra a Ucraïna a la cimera que han mantingut els dirigents asiàtics amb els seus homòlegs al Vell Continent. Alhora, ha insistit que buscaran la pau "a la seva manera".

La segona part de la cimera entre les dues potències, la que ha reunit Xi Jinping, president xinès, amb Charles Michel, president del Consell Europeu, i Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, ha durat tan sols 50 minuts, a comparació amb la trucada de vídeo que han tingut els dirigents del Vell Contenent amb el primer ministre xinès, Li Kequiang, que s'ha estès durant 2 hores.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

Aquest últim ha assegurat que la Xina s'"oposa a la divisió de blocs ia prendre partit", alhora que persegueix "una política independent i de pau", tal com recull el canal xinès CGTN. Així mateix, advoca perquè els països compleixin els principis de les relacions internacionals de les Nacions Unides, "incloent-hi la sobirania i la integritat territorial" i "la resolució dels conflictes a través del diàleg".

Segons Reuters, a la Xina li preocupa que la Unió Europea segueixi l'exemple dels Estats Units en política exterior, i ha demanat que exclogui "la interferència externa" de les seves relacions amb el país asiàtic.

Xi Jinping ha demanat, per altra banda, a la UE que es formi la seva pròpia opinió de la Xina, de manera "independent".

Noticias relacionadas

contador