dl chinese yuan renminbi cny peoples republic of china currency prc peoples bank of china prc cash money pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

La Xina ha deixat sense canvis aquest dimecres els tipus d'interès de referència per als préstecs a empreses i llars, ja que ha adoptat un enfocament cautelós enmig dels signes de recuperació econòmica, la creixent pressió inflacionista interna i les agressives pujades de tipus a nivell mundial.

A la fixació mensual, el tipus d'interès preferent per a préstecs a un any es va mantenir al 3,70%, i el tipus d'interès preferent per a préstecs a cinc anys es va mantenir sense canvis al 4,45%, en línia amb les expectatives del mercat de 22 enquestats al sondeig de Reuters realitzat aquesta setmana.

La Xina, juntament amb el Japó, ha estat una excepció a la tendència mundial d'enduriment de les polítiques per frenar la inflació galopant, amb Pequín centrat a estimular una economia afectada per la crisi.

Tot i això, els analistes veuen una menor necessitat d'una flexibilització monetària agressiva després que les dades econòmiques del juny apuntessin a signes de recuperació, fins i tot quan el producte interior brut de la Xina al segon trimestre només va créixer un tebi 0,4% respecte al any anterior.

El Banc Popular de la Xina (PBOC) havia assenyalat recentment una política monetària menys acomodatícia a la segona meitat de l'any.

Un funcionari del PBOC va dir en una conferència de premsa la setmana passada que les condicions de liquiditat eren àmplies, cosa que suggereix que no hi ha necessitat urgent de continuar abaixant els tipus d'interès.

contador