ep archivo   chinese tourists watch the customary ceremony of lowering flag at tiananmen square on
FENG LI - Archivo
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els parquets del continent asiàtic han deixat signe mixt aquest dimecres, ja que els mercats de la Xina continental i Hong Kong s'han esforçat per recuperar-se de les pèrdues registrades a principis de la setmana, mentre els inversors segueixen avaluant les possibles ramificacions econòmiques de l'actual guerra a Ucraïna. A l'àmbit macroeconòmic destaca la publicació de l'IPC xinès de febrer, sense canvis des del mes de gener.

L'índex compost de Xangai, a la Xina continental, ha caigut un 0,96% i el component de Shenzhen ha baixat un 0,981%. L'índex CSI 300, que recull els valors cotitzats més grans al continent, ha perdut un 0,7%. Els tres índexs havien caigut més d'un 3% cada un. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 1,33% a les operacions de la tarda.

Les dades oficials publicades dimecres han mostrat que la inflació dels productors xinesos va augmentar al febrer, amb un índex de preus al productor que es va incrementar un 8,8% interanual aquest mes. Les dades del febrer es comparen amb l'augment interanual del 9,1% del gener i s'acosten a les expectatives dels analistes en una enquesta de Reuters d'un augment del 8,7%.

Per part seva, l'índex de preus al consum de la Xina del febrer va pujar un 0,9% respecte a un any abans, sense canvis respecte al creixement del gener i en línia amb les expectatives d'un sondeig de Reuters.

Al Japó, el Nikkei 225 ha baixat un 0,3% el dia, fins als 24.717,53 punts, mentre que l'índex Topix ha baixat lleugerament fins als 1.758,89 punts.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 1,04% i ha tancat als 7.053 punts. Al sud-est asiàtic, l'índex Straits Times de Singapur ha guanyat un 1,29% a les operacions de la tarda.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha guanyat el 0,1%.

Noticias relacionadas

contador