guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

El ministre d'Afers Exteriors de la Xina, Wang Yi, ha demanat aquest dilluns a la nova administració nord-americana que posi fi a la "repressió" de les empreses tecnològiques xineses, al mateix temps que va exposar les condicions per a la cooperació entre els Estats Units i la Xina en el futur.

En al·legar motius de seguretat nacional, l'expresident nord-americà Donald Trump va sancionar desenes d'empreses xineses durant els últims tres anys. El gegant xinès de les telecomunicacions Huawei és una de les empreses més destacades que va patir aquestes ordres, i va caure des del número u dels venedors de telèfons intel·ligents a nivell mundial fins al sisè lloc l'any passat com a resultat de les sancions.

A la Xina li agradaria que els Estats Units eliminés els aranzels i les sancions a les empreses, i "abandonés la supressió irracional del progrés tecnològic de la Xina, per crear les condicions necessàries per a la cooperació entre la Xina i els Estats Units", ha dit Wang, segons una traducció oficial a l'anglès compartida pel Ministeri d'Afers Exteriors.

Wang també ha demanat que els Estats Units doni suport als estudiants internacionals xinesos i elimini les restriccions als grups culturals i als mitjans de comunicació als Estats Units. Ha parlat en un fòrum a Pequín amb el tema "Tornar les relacions entre la Xina i els EUA a la via correcta".

contador