ep ciudadanas de hong kong pasean con mascarillas
Miguel Candela/SOPA Images via Z / DPA

El Ministeri de Salut de la Xina ha confirmat aquest dimarts un rebrot a Hong Kong de 30 nous casos importats, la qual cosa suposa la xifra diària més alta en més de dos mesos en aquesta regió autònoma xinesa, mentre que Pequín continua diagnosticant nous positius de transmissió local i ja són 249 des de l'11 de juny, quan es va produir una nova onada de contagis al mercat majorista del districte sud-oest de Fengtai.

Hong Kong havia mantingut xifres constants des que es va estabilitzar la pandèmia a la Xina. Coincidint amb aquest repunt, que situa la xifra de contagis en 1.161, es va produir el diumenge la cinquena víctima mortal després de més de dos mesos sense que s'hagués certificat cap mort per COVID-19. El nombre de persones que han superar la malaltia a l'antiga colònia britànica ascendeix a 1.078.

D'aquestes 30 persones, excepte una que va arribar de Filipines, la resta procedien del Pakistan, ha informat el diari 'South la Xina Morning Post'. Tot ells han estat aïllats a l'espera de com evoluciona la malaltia. Les autoritats d'Hong Kong ja havien decretat els vols arribats des de l'Índia, el Pakistan i Bangladesh com d'alt risc, per la qual cosa aquells viatgers residents a la regió havien de sotmetre's a una quarantena de dues setmanes.

Per part seva, Pequín ha sumat aquest dimarts tretze casos més de coronavirus de transmissió local després de l'últim rebrot originat en un popular mercat majorista de la capital, la qual cosa ha provocat el tancament d'escoles i de trajectes del transport públic, així com el retorn a altres mesures de confinament i restricció de moviments, amb el bloqueig parcial de les zones pròximes al lloc on es va originar la nova ona de contagis, que són ja 249.

El Govern de la ciutat va informar aquest dilluns que prop de 2,3 milions de persones, aproximadament el 10 per cent de la població de la ciutat, s'han fet la prova de la COVID-19 entre el 13 i el 19 de juny. Per part seva, la Xina ha registrat a més un total de 22 casos. A més dels tretze de Pequín, altres nou procedeixen de l'estranger.

Durant el dilluns, no s'ha produït cap decés per COVID-19, per la qual cosa el número de morts és de 4.634, mentre que el nombre de casos confirmats al país ha ascendit fins als 83.418. Un total de 78.425 pacients han aconseguit superar la malaltia. A la Xina, 359 pacients continuen rebent assistència mèdica, 13 d'ells en estat greu. Segons les últimes xifres, s'han confirmat 1.885 casos importats, dels quals 1.798 han aconseguit abandonar l'hospital després de recuperar-se, tot i que encara romanen hospitalitzades 87 persones, una en estat greu.

Quant a l'altra regió administrativa especial dins del territori xinès, Macau, l'antiga colònia portuguesa ha aconseguit recuperar els 45 pacients que van contreure la malaltia durant l'inici de la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador