cb banco china

El Banc Popular de la Xina ha retallat aquest dilluns un tipus d'interès de referència per a préstecs per primera vegada des de l'abril del 2020, durant l'apogeu de la pandèmia del coronavirus al país.

El banc central de la Xina ha baixat el tipus preferent dels préstecs a un any al 3,8%, des del 3,85%. El tipus d'interès preferent a cinc anys s'ha mantingut sense canvis des del mes anterior al 4,65%.

L'últim cop que el banc central va retallar el tipus d'interès preferent a un any i a cinc anys va ser l'abril del 2020, segons dades de Wind Information.

El tipus d'interès preferencial afecta els tipus d'interès dels préstecs a les empreses i les llars. La setmana passada va entrar en vigor la retallada del banc central sobre la quantitat d'efectiu que els bancs han de tenir en reserva, fet que suposa la segona mesura d'aquest tipus aquest any.

La Xina va ser la primera gran economia que es va sacsejar la major part de l'impacte de la pandèmia. Però aquest any, sobretot des del juliol, el creixement s'ha vist arrossegat per una despesa dels consumidors reduïda, la política de tolerància zero de Pequín per controlar els brots posteriors i l'enduriment de la normativa, sobretot al sector immobiliari.

A la Conferència Central de Treball Econòmic que el govern xinès celebra anualment a principis d'aquest mes, els màxims dirigents del país van posar èmfasi que l'estabilitat seria un objectiu més gran al proper any.

La reunió ha conclòs que "les polítiques monetàries prudents han de ser flexibles i apropiades, i la liquiditat s'ha de mantenir a un nivell raonable i ampli", segons els mitjans de comunicació estatals.

Noticias relacionadas

contador