China, Shanghai, Asia

Encara quan tenim el principal índex xinès, el Shanghai Composite Index, desplegant una lleugera tendència alcista des de mínims anuals, el que és cert és que encara cotitza un 4% per sota del preu de tancament de la sessió de fa un any. Dia en el qual l'índex tancava amb caigudes del 8,5% després d'acumular prèviament un desplom del 33% des dels màxims de juny.

  • 19.435,81
  • -1,96%

Dins de la tendència baixista de mig termini, a dia d'avui intacta, crida l'atenció la timidesa del rebot de l'índex de la Xina després d'arribar a desplomar-se des dels màxims de juny de 2015 fins als mínims anuals que es van aconseguir al gener un 50%. En aquest moment des de mínims anuals l'índex acumula una pujada del 17%. Tècnicament cal destacar la lleugera tendència alcista des de mínims anuals on el preu sembla estar recolzant-se en una petita recta d'acceleració, amb tres punts de suport, que passa en aquest moment pels aproximadament 2.950 punts.

El rebot, tècnicament parlant, crec que serà petit per a l'envergadura de la caiguda prèvia i per tant no descarto que aquest pogués tenir continuïtat en els propers mesos almenys fins a nivells de resistència propers als 3.600 punts (ajustament del 38,2%) - 3.680 punts (màxims de novembre i de desembre). I tot i que es pogués produir aquest rebot només estaríem parlant d'això, d'un simple rebot (o fase de reacció) a un desplom previ de les cotitzacions. Lluny estem a dia d'avui d'observar cap tipus de figura de canvi de tendència ni res que ens anticipi que el pitjor per a aquest índex ja ho haguem vist. De moment, tot forma part d'un simple rebot.

Un any després el comportament dels diferents índexs mundials està sent dispar. Així per exemple, des dels nivells de preu de fa un any l'IBEX-35 cau un 12%, l'Euro Stoxx 50 es deixa poc més d'un 3%, el Dax es revaloritza un 9% i el S&P 500 pujaria prop del 15%.

Gràfic diari - Shanghai Composite Index

contador