Un canal baixista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça dins de dues rectes paral·leles, però amb pendent negatiu. La part superior del canal s'anomena zona de resistència i la part inferior, zona de suport.
- 1,0362$
- 0,10%
Análisis Técnico
- S1
- 1.08
- S2
- 1.1525
- R1
- 1.1615
- R2
- 1.1615
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo
La condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal) i dos a la part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal. Condició que compleix sense cap problema l'euro/dòlar.
L'operativa quan el preu és dins del canal es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base i tancar-los a la part alta del canal (resistència). També podem obrir curts (posicions baixistes) a la part alta del canal amb objectiu de caiguda a la base (si l'operativa del subjacent en qüestió ho permet, és clar).
I això és el que tenim en l'euro/dòlar, un canal baixista impecable des de la primera sessió del mes de juny. Les caigudes d'aquest dimecres, dilatacions puntuals a part, coincideixen amb la base (suport) del canal baixista. La supervenda diària i setmanal llença lectures extremes i això, en condicions normals, hauria de ser més que suficient per provocar un rebot contra tendència (fase de reacció). De la qual es dedueix que, en teoria, hi ha la possibilitat que l'encreuament tracti de construir un rebot que porti en primera instància a la resistència dels aprox. 1,1520-1,1525 i per sobre la part alta del canal baixista, ara als aprox. 1,1600.