Des dels màxims de juny els títols de Telefónica s'han deixat pel camí un 13%, fet que en absolut deteriora a dia d'avui la que és la tendència alcista de curt termini, la que s'iniciava a finals d'octubre.
- 3,93€
- -0,71%
Análisis Técnico
- S1
- 3.47
- S2
- 4.15
- R1
- 4.40
- R2
- 4.40
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo
Telefónica ha obtingut un benefici net durant el primer semestre de 2021 de 8.629 milions d'euros, gairebé deu vegades més que l'any passat, tot i la caiguda d'ingressos. Durant el segon trimestre, la companyia ha obtingut un benefici rècord de 7.743 milions d'euros. Aquest "històric resultat és conseqüència de les plusvàlues provinents del tancament de la fusió d'O2 i Virgin Media al Regne Unit i de la venda de les torres de Telxius", ha explicat la companyia en un comunicat.
Tècnicament, la pèrdua de 'momentum' (velocitat de creuer) en el valor és clara. A l'hora de pujar ja no ho fa amb la mateixa alegria que abans, cosa lògica i normal per altra banda. El principal problema d'aquest valor, rebots puntuals a part, és que segueix molt lluny del buit baixista setmanal de març de l'any passat i ja no parlem de la directriu baixista principal. Mentre el 80% dels valors del nostre mercat fa ja molts mesos que van tancar el buit baixista setmanal homòleg de març de 2020 Telefónica en cotitza encara a un 15%. I a una mica més d'un 30% de la directriu baixista, que no és poca cosa.
D'alguna manera estem repetint una i altra vegada el mateix missatge durant mesos, però és que no hi ha novetats per explicar. Els rebots i les caigudes se succeeixen dins d'un moviment erràtic sense que res canviï realment. De la qual cosa es dedueix que, mentre almenys no es tanqui el buit baixista setmanal abans esmentat, no tindrem res. Cap senyal de fortalesa real més enllà dels típics rebots que es produeixen. És a dir, el de sempre.