Des de principis d'octubre el petroli acumula un sever càstig i passa a cotitzar des dels 86,70 dòlars fins als actuals 62 dòlar/barril. Això és gairebé un 30% de caiguda.
- 75,08$
- 2,71%
- 11,89€
- 1,24%
- 58,19€
- 0,19%
En tancar així estarem davant la setena setmana consecutiva de caigudes en el petroli. Des dels màxims de principis d'octubre l'or negre acumula una caiguda propera al 30%, que es diu aviat. Tècnicament, no hi ha molt a dir en el sentit que tenim impecables màxims i mínims decreixents en totes i cadascuna de les espelmes setmanals des que va començar la correcció. Cosa que vol dir que per tenir un primer senyal de fortalesa, una cosa que ens indiqui que estem davant l'inici d'un rebot, li exigirem al preu que almenys ens construeixi una espelma setmanal que tanqui per sobre del màxim de l’espelma setmanal prèvia. I mentrestant, la forta pressió venedora segueix el seu curs.
D'altra banda, cal advertir que no trobem suports importants en el cru fins a la zona dels aprox. 56 dòlars, que és per on passa la MM200 setmanal. Aquesta va actuar amb precisió màxima com a suport des de 2012 fins a mitjans de 2014 i un cop es va perforar, els preus es van desplomar. Per la qual cosa, no descartem que en aquest moment, almenys pel que fa a curt termini, pugui actuar com a suport. Si bé és cert que tenim un suport important previ en els anteriors màxims, la zona dels 58 dòlars (els màxims de 2016 i de 2017).
I finalment, comentar-ho (encara que a priori vagi contra la lògica) que les caigudes en el petroli no han de ser ben acollides per les borses. De fet, l'experiència ens ha demostrat en moltes ocasions que com millor pugen és amb el petroli pujant, no caient. Al cap i a la fi, les fortes caigudes en el cru poden portar implícit una desacceleració de l'economia mundial.