- 0,00€
- 0,00%
A la vista del gràfic setmanal dels títols de Melía Hotels, podem veure com les caigudes de les últimes setmanes encaixen a la perfecció dins del que és un simple retrocés temporal a la zona de resistència, abans suport, que presenta a la base de l'antic canal baixista. Cosa que deixa la porta oberta al fet que, des d'aquí, a poc a poc, pugui reprendre la fase correctiva.
Dit això, l'única estratègia pel costat llarg o alcista en aquest moment passa perquè ho intentem als nivells de preu més propers possibles al suport dels 7,84 euros (mínim de desembre) amb un ordre de prou pèrdues en preus de tancament per sota. I quan més a prop de la zona de suport puguem obrir els llargs, millor que millor. Més interessant serà l'equació rendibilitat-risc.
Moltes dubtes pesen sobre Meliá i, sobretot, sobre el conjunt del sector hoteler, durant els últims temps. Aquestes dubtes ja es van deixar notar durant la segona part de l'any passat, quan les dades turístiques van mostrar debilitament a favor del turisme a altres zones, que es van convertir en més atractives per la devaluació de les seves divises, com Turquia.
Així, Meliá tancava el 2017 als 12,024 euros mentre que va finalitzar l'any passat als 8,210 euros, xifra que suposa una caiguda de no menys que el 30%. Així i tot, l'hotelera segueix sent una de les companyies favorites dels experts. A mitjans de gener vam conèixer que ACS, Ence i Meliá Hotels eren les tres companyies de l'IBEX que rebien el percentatge més alt de recomanacions de compra per part dels experts, segons recollia FactSet, per 2019.
La constructora i l'hotelera són unes habituals d'aquest rànquing, mentre que Ence ha vist com el suport dels experts s'ha duplicat des de l'octubre. En els tres casos, més del 80% dels analistes que les cobreixen (el 85%, el 82% i el 81%, respectivament) aconsellen fer-se amb els seus títols.