ep melia durres en albania
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL

Els resultats presentats aquest dilluns per Meliá Hotels "estan en línia amb el que s'esperava". Així ho afirma Javier Molina, analista sènior de mercats per a eToro, que explica al detall com han estat els comptes de la companyia hotelera i fa una anàlisi tècnica dels seus títols.

  • 6,60€
  • 1,85%

"Els ingressos per al primer semestre queden als 909 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 22%, mentre que el benefici net del segon trimestre se situa als 49 milions. Les dades d'Ebitda per als sis primers mesos de l'any pugen fins als 218,5 milions d'euros, és a dir, un 33% més”, comenta.

Per la seva banda, els marges d'Ebitda, que van ser del 24% al primer trimestre, se superen fins al 27,4% al segon. "Ens interessa veure l'evolució de les despeses d'explotació, que se situen als 675 milions i pugen un 17% als últims 12 mesos, i del deute net, que queda als 2.769 milions, xifra que suposa pujar 2,7 milions al segon trimestre, en línia amb els tres mesos previs", afirma l'estrateg.

"És una evolució controlada i mostra un esforç de la companyia per reduir el deute i, per tant, el cost financer", explica Molina, que detalla quin és el punt de vista tècnic de les accions de Meliá.

Com diu, "tècnicament està desenvolupant un canal alcista des dels mínims que es van veure l'octubre-novembre del 2022, quan es va marcar la zona dels 4,4 euros com a gran sòl". Després d'aquests resultats, i amb l'esmentada tendència alcista del mercat, “ara s'enfronta a la zona dels 7 euros”.

"Si els supera, aniria a buscar els màxims que vam veure el 2022 i que serien els nivells previs a la pandèmia, a la zona de les 8,00 euros".

Noticias relacionadas

contador